014

Elhunyt Györfi János, a MOB korábbi osztályvezetője

2024. 04. 18.
Megosztás

Életének 64. életévében elhunyt a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének tanácsadója, Györfi János (a képen balra) kézilabda-mesteredző, a TFSE kézilabda-szakosztályának szakmai igazgatója – tette közzé április 18-án honlapján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. A szakember dolgozott az állami sportirányításban és az olimpiai mozgalomban is, 2012 és '15 között a MOB tagozati koordinációért felelős osztályvezetője volt.

011
MOB-Média/Szalmás Péter

Györfi János 1960. szeptember 2-án született Budapesten. 1987-ben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát történelem-népművelés szakon, majd 2006-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán kézilabda-szakedző minősítést.

A szakember az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) európai mesteredzője volt. Harminchét évig kézilabdázott, negyedszázadot pedig trénerként dolgozott a magyar junior-válogatott, illetve hazai első és másodosztályú csapatok mellett. Vezette az MKSZ edző- és utánpótlás-bizottságát, sőt az az MKSZ elnökségi tagságát is betölthette. Dolgozott a Testnevelési Egyetem stratégiai főtanácsadójaként, majd a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének tanácsadójaként. Felmérhetetlen szaktudásával szeretett klubját, a TFSE-t is segítette: először a férfi kézilabdacsapat edzőjeként, majd az egyesület kézilabda-szakosztályának szakmai igazgatójaként. Csendes természete, segítőkészsége, alázatos hozzáállása a munkához mindig hiányozni fog a TF és a TFSE közösségének és a hazai kézilabda-társadalomnak – írja a tf.hu.

006
MOB-Média/Szalmás Péter

Györfi János 2012-től 2015 márciusáig a Magyar Olimpiai Bizottság tagozati koordinációért felelős osztályvezetője volt, a tagozati rendszerű működés idején. Dolgozott korábban a sportot felügyelő minisztériumban (GYISM) a sport és stratégiai főosztály vezetőjeként, a Nemzeti Sportszövetség stratégiai főtanácsadójaként, a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) alelnökeként, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagjaként, az MKSZ Sporttudományi Tanácsadó Testületének tagjaként, vezette az MSTT Sportinnovációs Szakbizottságát, aktívan tevékenykedett a diáksportszövetség és az egyetemi sportszövetség bizottságaiban is. Számos konferencia, annak szervezése fűződik személyéhez. Kiemelt területe – sportága, a kézilabda mellett – a stratégiagyártás és a sportinnováció volt.

Gyorfi Janos 2015
MOB-Média/Szalmás Péter

A Magyar Olimpiai Bizottság együttérzését fejezi ki Györfi János családjának.