EOC elismerésben részesült Borkai Zsolt és Czene Attila

EOC elismerésben részesült Borkai Zsolt és Czene Attila

2012. 05. 02.
Megosztás

Csütörtökön megkezdődött Budapesten az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. szakmai konferenciája, amelynek házigazdája a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).

A konferenciát Borkai Zsolt, MOB elnök nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság rendezheti meg az EOC tanácskozását utoljára a londoni olimpia előtt. Megköszönte, hogy a MOB-ra esett az EOC választása, amikor is tervezték a következő szakmai konferencia helyszínét.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára, Czene Attila kiemelte, a magyar kormánynak fontos a sportszervezetek, azaz a nem-kormányzati szektor képviselőinek meghallgatása és kihangsúlyozta a Magyarországon életbe lépett új Sporttörvény fontosságát.

Patrick Hickey, az Európai Olmpiai Bizottságok ír elnöke gratulált a szervezőmunkához, majd EOC-elismerésben részesítette Borkai Zsoltot és Czene Attilát.

Raffaele Pagnozzi, EOC főtitkár az olimpiai játékokról és az ifjúsági olimpiai játékokról, a nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről Gunilla Lindberg tartott beszámolót a 2014-es téli olimpiáról (Szocsi) és a másodig ifjúsági nyári olimpiáról, amelyet Nanjingban rendeznek.

A WADÁ-t Frederic Donzé képviselte, aki a doppingellenes küzdelemről tartott előadást. Az EOC atléta bizottságának programját az athéni olimpiai bajnok gyeplabdázó, a német Marion Rodewald ismertette.

Az EOC 33. konferenciáján a 47 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a nemzetközi és a kontinentális olimpiai bizottságok vezetői, képviselői, valamint társ- és sportszervezetek vesznek részt.

A csütörtök délutáni konferencián részt vett Schmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, akit külön köszöntött Patrick Hickey.

A MOB részéről jelen volt még Molnár Zoltán főtitkár, Szabó Bence sportigazgató, és dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgatója.

Pénteken a londoni szervezőbizottság (LOCOG) a tanácskozás keretein belül tartja utolsó egyeztetését.

Az EOC konferencián a 2017-es Európai Ifjúsági Fesztiválra kandidáló Győr városa is bemutatkozik

A tanácskozás napi programjának befejeztével a NOB képviselőivel találkozott Borkai Zsolt, a MOB elnöke.

Ugyancsak a háromnapos tanácskozás idején kerül sor a Nemzetközi Fair Play Bizottság rendezvényeire, köztük a 2011-es díjak ünnepélyes átadására egy gála keretében, szombat este a gödöllői Grassalkovich Kastélyban.

Pénteken 9 órától folytatódik a plenáris ülés, 14:30-tól pedig munkaértekezleteket tartanak.

Szombaton reggel ismét plenáris üléssel kezdenek a résztvevők, akik délután Gödöllőre utaznak, ahol a Nemzetközi Fair Play Bizottság díjátadó ünnepsége 18 órakor kezdődik a kastélyban.