EOC-közgyűlés: négyéves ciklust zárt a végrehajtó bizottság

EOC-közgyűlés: négyéves ciklust zárt a végrehajtó bizottság

2013. 11. 22.
Megosztás

Rómában, a Patrick Hickey vezette Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) közgyűlését megelőzően, csütörtökön tartotta utolsó ülsét a szervezet végrehajtó bizottsága, lezárva ezzel az elmúlt négyéves ciklust. A péntek-szombati közgyűlés többek között megválasztja a bizottság új tagjait is, akik 2017-ig ellenőrzik majd az európai szövetségeket és képviselik az Európai Nemzeti Olimpiai Bizottságok érdekeit.

A résztvevők közül még utoljára mindenki véleményezte mindazokat a feladatokat, amikkel az elmúlt négy évben foglalkoztak, különösképpen az Európai Játékokkal, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivállal, a bizottságok munkájával, az EU-val való kapcsolattartással és a szövetség menedzsmentjével kapcsolatban.

Az ülést köszönetnyilvánítás és ünneplés zárta, elsősorban azok felé, akik úgy döntöttek, hogy nem indulnak a további tagságért: Octavian Morariu (ROM), Guido De Bondt (BEL), Antonio Rossi (ITA), Milan Jirasek (CZE), Klaus Steinbach (GER), Coling Moynihan (GBR) és Togaya Bayatil (TUR), bár utóbbi nem volt jelen az ünneplésen.

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Rómába utazott a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Borkai Zsolt elnök, Szabó Bence főtitkár és dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató.

(Eurolympic.org Foto: MOB/Kovács Anikó)