Őfelsége Erzsébet királyné nyitotta meg a XVI. Nemzetközi Gyűjtőtalálkozót Gödöllőn

„Érződik, hogy a szarajevói házigazdák mindent megtesznek az EYOF sikere érdekében”

2019. 02. 12.
Megosztás

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a 14. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál első felének eseményei közül többet is megtekintett. A sportvezető a Szarajevóban adott rövid értékelésében a magyar csapatról és a házigazdák hozzáállásáról is elégedetten nyilatkozott.

Az olimpiai ezüstérmes vívó sportolóként négy nyári olimpián vett részt, Rióba már a Nemzetközi Vívó Szövetség technikai delegátusaként érkezett; a MOB első embereként részt vett téli olimpián, nyári ifjúsági játékokon, nyári és most téli EYOF-on is. Kulcsár Krisztián amellett, hogy az olimpiai eseményeken a lelátón a magyar sportolóknak szurkol, a sportdiplomáciai kapcsolatok ápolásában is aktív.

„2019 egy sűrű év az olimpiai események vonatkozásában. Az esztendő a téli EYOF-fal indul, ráadásul nagyon jól, hiszen 17 versenyzőnk utazott Szarajevóba egyéni sportágakban, ami szép szám; és az első aranyérmünket short track-ben már meg is szereztük. A MOB komolyan vesz minden olimpiai eseményt, nem csak a felnőtt játékokat, hanem az ifjúságiakat is és az EYOF-okat is, annak pedig külön örülök, hogy ebben partnerek a szövetségek is" - jelentette ki Kulcsár Krisztián.

"Azt pedig jó látni, hogy a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy méltó körülményeket teremtsenek. Nem kell mondani, hogy Bosznia-Hercegovina Európa egyik legszegényebb országa. Ehhez képest az események, versenyek, a megnyitó, a szállás, a transzport és a helyszínek vonatkozásában is látszik az igyekezetük, hogy a versenyzők, kísérők és minden résztvevő jól érezze magát. És ez a fontos, a hangulat pedig jó. Hétfőn megérkezett a jelentős havazás is, igazi téli olimpiai hangulatot varázsolva ide a Dinári-hegységbe és környékére. Gratulálok a rövidpályás gyorskorcsolyázók eddigi eredményeihez, közben a curlingesek is szépen menetelnek, remélem, a havas sportágak képviselői is oda tudják majd 'tenni' magukat" - tette hozzá a MOB elnöke.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)