MA201577

Milák Kristóf ezüsttel újra a dobogón

2024. 07. 31.
Megosztás

Talán nem közhely azt mondani, szerdán eljött az igazság pillanata, amikor a 200 méteres pillangóúszás regnáló olimpiai bajnoka, Milák Kristóf egy fejessel megkezdte a szám olimpiai döntőjét Párizsban.

MA201135
MOB-Média/Molnár Ádám

Magyar szurkolóktól is hangos volt a Paris La Defense Arena uszodája szerda este. Fél kilenctől rendezték az elődöntőket, döntőket, köztük a 200 pillangóét.

MA201318
MOB-Média/Molnár Ádám

A versenyszám tokiói olimpiai győztese, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnoka az előző napi futamból a világ idei legjobb idejével, 1:52.72 perccel kvalifikált a fináléba. A rajt után hamar az élre állt, 150 méterig tartotta a vezető pozíciót, majd a forduló után a hazaiak kedvence, Léon Marchand egyre közeledett, a medence falát pedig már ő érintette meg először. Milák Kristóf egy szépen csillogó ezüstérmet nyert. Ez az olimpiai ezüst a második a sorban, hiszen Tokióban 100 pillén is nyert már egyet.

A most 24 esztendős sportoló – Wirth Balázsa tanítványa – a tokiói olimpián 1:51.25-tel, új olimpiai rekorddal pillangózott a dobogó tetejére; de a világcsúcs mellett is az ő neve szerepel, annak ideje 1:50.34, még 2022-ben úszta Budapesten.

MA201762
MOB-Média/Molnár Ádám

A Budapesti Honvéd SE zseniális úszójának a párizsi olimpia döntőjében ezúttal 1:51.75 kellett ahhoz, hogy a négyes pályán úszva ezüstérmet szerezzen a versenyszám világelitjében, és a Magyar Olimpiai Csapat második érmét begyűjtse.

A versenyt a hazaiak örömére a francia Léon Marchand nyerte új olimpiai csúccsal, 1:51.21-gyel, harmadik a kanadai Ilya Kharun lett 1:52.80-as idővel.

MA1 1192
MOB-Média/Molnár Ádám

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között