Északiösszetett-vk: Frenzel volt a legjobb Kuusamóban

Északiösszetett-vk: Frenzel volt a legjobb Kuusamóban

2013. 12. 01.
Megosztás

A finnországi Kuusamóban megkezdődött az északiösszetett-versenyzők világkupa-sorozata is. A szombati Gundersen-versenyt a német Eric Frenzel nyerte meg két norvég, Jörgen Graabak és Magnus Krog előtt.

A síugrásban az orosz Jevgenyij Klimov volt a legjobb, s majd fél perccel előbb vághatott neki a 10 kilométeres sífutó távnak, mint a norvég Haavard Klemetsen és 48 másodperccel előzte meg az osztrák Wilhelm Deniflt. A legnagyobb nevek közül Frenzel 1:12-es hátránnyal negyedikként, az összetett vk-címvédő francia Jason Lamy-Chappuis 1:33-mal nyolcadikként rajtolt.

Persze, ahogyan az várható volt, a jó ugrók nem bírták a futótempót, s féltávnál már Klemetsen és Frenzel állt az élen, majd a német lerázta norvég riválisát is, és egyedül haladt a cél felé. A második helyért viszont nagy csata alakult ki, miután összejött egy hat fős boly, Lamy-Chappuissal és négy norvéggal.

Közülük aztán – a közben kényelmesen célba érő Frenzelt is majdnem utolérve –, Graabak lett a második és Krog a harmadik, Mikko Kokslien a negyedik, míg Lamy-Chappuisnak ezúttal meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

Északiösszetett-vk, Lahti (Finnország)

GUNDERSEN-VERSENY: 1. Eric Frenzel (német) 28:34.9, 2. Jörgen Gräbak (norvég) +3.5, 3. Magnus Krog (norvég) +8.9

(Forrás: NSO)