„Európa egyik legjobb tornacsarnoka épül az EYOF-ra”

„Európa egyik legjobb tornacsarnoka épül az EYOF-ra”

2017. 02. 19.
Megosztás


Fiatal tornászaink gőzerővel készülnek a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF). De nem csak a tornászok dolgoznak a sikerek reményében, hanem az őket kiszolgáló létesítmény is napról-napra szépül, melyet a tervek szerint májusban fognak átadni. „A Radnóti utcai sportcentrumban Európa egyik legjobb tornacsarnoka épül a az EYOF-ra” – mondta az olimpia.hu-nak Altorjai Sándor, a sportág magyar szövetségének a főtitkára.

„A tornaversenyeket egy új építésű csarnokban rendezik, ami mellett egy edzőcsarnok is készül. A két terem között közvetlen átjárás van. Kitűnő körülmények várják majd Európa fiatal tornászait. A későbbiekben is jól ki tudjuk majd használni a csarnok adottságait, nemzetközi edzőtáborokat, nemzetközi versenyeket is szeretnénk majd itt rendezni” - mondta a sportvezető.

Altorjai Sándor azt is elmondta, a magyar keret pillanatnyilag öt fiú és tizenegy lány tornászból áll. „A fiatalok Tatán és Budapesten készülnek. A három-három fős végső gárda válogatóversenyek alapján áll össze" - fejezte be a sportvezető.


A központi felkészülést Puskás Jenő (fiúk) és Draskóczy Imre (lányok) irányítja. A korábbi EYOF-versenyeken eddig Makra Noémi nyert aranyérmet 2011-ben; legutóbb Tbilisziben, 2015-ben Boncsér Krisztián révén a dobogó harmadik fokára állhatott fel magyar tornász.

A tornaversenyek a győri EYOF-on július 25. és 29. között rendezik. Egyéni összetett és csapat, továbbá szerenkénti bajnokokat avatnak majd a Radnóti utcai sportcentrumban. A győri megmérettetésen újabb érmekkel szeretnék fiataljaink gazdagítani a tornászok éremkollekcióját.


A Radnóti utcai Sportcentrum. A képen balra fent a hátsó két épület a torna edző- és versenyterem.

A győri EYOF-ra 10 sportág közel 3600 sportolóját várják; a kajak-kenu, az atlétika, a judo, a kerékpár, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a torna és az úszás kerül a programba. Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A Magyar Csapat várhatóan több mint 150 fős lesz.

Az eseményről további információkat hivatalos honlapján találhatnak: gyor2017.hu.

(MOB, fotó: Kisalföld, Győr2017)