Év műhelye díjátadó: Ki lesz a nyertesek győztese?

2014. 03. 04.
Megosztás

Mindenki győztes – ez a szlogenje annak a csütörtöki gálaestnek, amelyet a Decathlon sportszeráruházlánc, a Magyar Olimpiai Bizottság és az Utánpótlássport.hu rendez „A hónap műhelye”-díj tavalyi tizenkét nyertese számára. Az Utánpótlássport.hu háromnegyed hattól élőben közvetíti majd az ünnepséget, amelynek keretében kiderül, mely szakosztályé lesz „Az év műhelye” elismerő cím és a Decathlon által felajánlott kétmillió forint jutalom.

A múlt évben tizenkét alkalommal, ám külön-külön ünnepelhettek „A hónap műhelye”-díj – az utánpótlás-nevelésben kiemelkedő eredményeket elérő – győztesei, csütörtökön azonban mindannyian ott lesznek a budapesti Larus Rendezvényközpontban. A gálaesten a díjalapítók – a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu vezetői (Borkai Zsolt, Pósfai Gábor és Bruckner Gábor) - köszöntik 2013 legsikeresebb szakosztályait, azok irányítóit, trénereit, s persze az elismerések kivívásában főszereplő fiatal sportolókat. A tizenkét szakosztályból érkezők mellett az érintett sportági szövetségek elnökei, főtitkárai is elfogadták meghívást az eseményre, miképpen korábbi és jelenlegi élsportolók sorával is találkozhat az utánpótlás színe-java: Pars Krisztián, Cseh László, Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Fodor Rajmund, Kökény Beatrix, Balzsay Károly, Böczögő Dorina, Lajtos Szandra, Aubéli Ottó és Gelencsér Balázs szintén megtiszteli jelenlétével az ünnepséget.

A gálaest keretében hirdeti ki a díjalapítók alkotta kuratórium, hogy 2013-as összteljesítménye alapján a tucatnyi, győzelmekor egyenként 500 ezer forintos sportszervásálási utalvánnyal gazdagodó szakosztályból melyik nyeri el a második alkalommal odaítélendő „Az év műhelye”-díjat.

Az „ősbemutatón” a Vasas vívóié lett az 2012-es pálma, ám az egészen csütörtök kora estig titok marad, hogy kié lesz a múlt év legjobbja cím, és az azzal járó – a Decathlon által felajánlott – kétmillió forint jutalom.

Ám akármelyik társaság ünnepelhet is az eredményhirdetéskor, afelől kétségünk sem lehet: ezen az estén mindenki győztesnek érzi majd magát.

„A hónap műhelye”-díj tavalyi győztesei, egyben „Az év műhelye”-díj jelöltjei:

Graboplast Győri Vízisport SE (kajak-kenu)
Szegedi Korcsolyázó Egyesület (rövid pályás gyorskorcsolya)
Dorogi Nehézatlétikai Club (birkózás) FTC (női kézilabda)
Dunaferr SE (férfi röplabda) Kőbánya SC (úszás)
Szombathelyi Dobó SE (atlétika)
Dunafüredi Vízisport Klub (kajak-kenu)
Bajai Felsővárosi Ökölvívó SE
Torna Club Békéscsaba
Szegedi Úszó Egylet
Újpest Vízilabda Utánpótlás SE

(Utánpótlássport.hu, fotó: MOB/Kovács Anikó)