„Ez rólatok szól, a kapu mindenkinek nyitva áll!”

„Ez rólatok szól, a kapu mindenkinek nyitva áll!”

2016. 07. 10.
Megosztás

Az Újpesti Torna Egylet sportlövői májusi teljesítményüknek köszönhetően a MOB székházában pénteken átvették a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat, s az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíjat és az ahhoz tartozó százezer forintos Decathlon-utalványt az Aquaréna Kőbánya sakkozói vitték haza.

Az újpesti sportolók májusi eredményeiről itt olvashat. A junior Európa-bajnok, nanjingi ifjúsági bajnok Péni István edzőtáborozás miatt nem vett részt a pénteki eseményen. Elhangzott: a szakosztálynak 181 igazolt sportolója van, köztük 45-en utánpótláskorúak.

Dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese az eseményen elmondta, a riói felkészülés utolsó heteiben jó egy pillanatra megállni, és nem csak a versenysport csúcsát jelentő felnőtt válogatottakkal, olimpiai keretekkel foglalkozni, hanem figyelni az utánpótlásra is, hiszen az ide tartozó korosztályok jelentik a sport jövőjét. A sportvezető emlékeztetett, hogy a riói keretben nyolc magyar sportlövő van, köztük az a Péni István, akinek sikere most erősen hozzájárult a lila-fehér újpesti műhely díjához. „Pisti igazi példaképként állhat előttetek!” - hangsúlyozta a klub fiatal jelenlévőinek.

Bartha Csaba Sinka László főtitkárhoz fordulva köszönetet mondott a szövetségnek a kiváló szakmai munkáért és együttműködésért. „A Magyar Sportlövő Szövetség az elmúlt években profin működő, példaértékű sportszervezetté nőtte ki magát, mely jól használta fel a támogatásokat.”

Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója hozzátette, a gyerekek szerencsés időszakban sportolnak a jelentős állami támogatások idején.

Vas Gábor, a Decathlon Magyarország sportigazgatója arról beszélt, hogy az elmúlt három évben A hónap műhelye-díjazás a cég életének része lett, hiszen hónapról-hónapra díjazzák a legeredményesebb hazai utánpótlásműhelyeket. „Örömmel tölt el bennünket, hogy a magyar emberek elé az elismerésünkkel példaképeket tudunk állítani!” - hangsúlyozta. Vas Gábor sok sikert kívánt a riói Magyar Olimpiai Csapatnak az ötkarikás szerepléshez.

Sinka László méltatta a jelentős állami támogatást, melynek - mint mondta - a fiatalok is érezhetik a hatását. „Remélem, a tokiói olimpia előtt egy hónappal közületek többen is esküt fognak tenni, mint tették ezt tagnap a Rióba utazó sportolóink. De 2018-ban ifjúsági olimpiát rendeznek, Pisti két éve két érmet is nyert, egy aranyat és egy bronzot. És remélem, hogy 2017 szeptemberében kedvező döntés születik annak tekintetében, hogy 2024-ben Magyarországon olimpiát rendezhessünk, melyre ti is odaérhettek. Megéri sokat dolgozni, a befektetett munka megtérül. A MOB, az Utanpotlassport.hu és a Decathlon a legsikeresebb utánpótlás-sportolókat díjazza. Ez rólatok szól, a kapu mindenkinek nyitva áll!”

„AZ UTE szakosztályából két sportoló is szerzett kvalifikációt Rióra, Péni Pisti mellett ne feledkezzünk meg Szabián Norbertről, igaz ő már nem utánpótláskorú. Ez nagy öröm számunkra, büszkék vagyunk, de egyúttal nagy felelősség is!” - fogalmazott Kissné Oroszi Edit, a szakosztály vezetőedzője.

A szakember szintén köszönetet mondott a kiemelt sportágfejlesztésért, azt is elmondta, a szakosztályból többen „jó tanuló, jó sportolók”, a fiatalok a lőtér mellett az élet más területén is megállják helyüket.

A közönségdíjat és az ahhoz tartozó százezer forintos Decathlon-utalványt az Aquaréna Kőbánya sakkozói vitték haza. Korpics Zsolt szakosztályvezető elmondta, klubjukban 70 igazolt játékos van, köztük ötvenen ifjúsági korúak. A felkészítést hat edző végzi, a csapatok NB I-ben és NB II-ben is játszanak. Az elmúlt rapid országos bajnokságon hét érmet nyertek.

A részletes májusi eredményeket ITT találja meg.

A sorozat folytatódik, az egyéni sportágak júniusi teljesítménye alapján ezen a felületen jelölhetnek. S ne felejtsük: ugyanitt a csapatsportágak képviselőinek elmúlt negyedévi eredményei alapján is javasolhatnak műhelyeket.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)