Fábián László: Cél, hogy 2020 után is fenntarthatóak legyenek a sportágfejlesztések

Fábián László: Cél, hogy 2020 után is fenntarthatóak legyenek a sportágfejlesztések

2013. 04. 06.
Megosztás

A sportágfejlesztési koncepciókkal a középpontban pénteken is folytatódott az a konzultációs sorozat a Magyar Olimpiai Bizottságban, melyen azon sportágak vesznek részt, melyek részesülnek az Orbán Viktor miniszterelnök által ígért 15 milliárdos kiemelt állami támogatásban.


Fábián László a vendéglátók részéről általánosságban elmondta, fontos volt, hogy az államtitkársággal és a Nemzeti Sportközpontok vezetőivel kiegészített MOB-konzultáción résztvevők, az egységes szempontrendszer alapján részletes és pontos képet kapjanak a sportági szakszövetségek eredményeiről, működéséről, hosszú távú terveiről. „Fontos, hogy stratégiailag jó irányba haladjon egy sportág! Az államtitkársággal és a sportközpontokkal közösen értékeljük a leadott anyagokat, és együtt tekintjük át a jövőre irányuló lehetőségeket. Hosszú távban gondolkozunk, cél, hogy jól megalapozottan, 2020 után is fenntarthatóak legyenek a sportágfejlesztések, a sportágak minél inkább legyenek önjáróak a következő kormányzati ciklusokban is” – mondta a MOB sportigazgatója.

Szekeres Pál helyettes államtitkár hozzátette, a 16 sportág anyagából 2020-ig szóló sportfejlesztési koncepciót terjesztenek a kormány elé, melyet az április 30-ai kormányülésre kell véglegesíteni. Az első támogatási időszak 12 hónapra szól, de a tervek hosszabb távlatúak. A most leadott és megtárgyalt koncepciók kiegészítéseit április 11-én, 12 óráig kell a szövetségeknek leadniuk. Az államtitkár hangsúlyozta: „átlátható, elszámolható programokat szeretnénk látni, amik kiállják az idő próbáját, és meg is valósíthatók. Cél a hosszú távú, fenntartható, reális sportágfejlesztési programok elkészítése!”

Pénteken a tornászok, öttusázók és evezősök vezetői szintű egyeztetésére került sor, a konzultációs sorozat szombaton és vasárnap is folytatódik.