Fábián László: Magyar csapat mindig a legjobb eredményre törekedjen!

Fábián László: Magyar csapat mindig a legjobb eredményre törekedjen!

2015. 03. 10.
Megosztás

Fábián László, az Európa Játékokra készülő magyar csapat vezetője a DIGI Sport Televízió Reggeli Start című műsorában kedden kifejtette: kilenc sportágnak a riói olimpia szempontjából van komoly jelentősége a jó szereplés tekintetében. "De ne feledkezzünk meg azokról sem, akinek nem jelent az esemény kvalifikációs lehetőséget, vagy nem olimpiai sportágként utazik. Egy magyar csapat mindíg úgy utazzon ki egy ilyen eseményre, hogy a legjobb, legszebb eredményre törekedjen!" - fogalmazott a MOB sportigazgatója.

Az olimpiai bajnok sportvezető hangsúlyozta, az Európa Játékokon 12 - magyar szempontból 9 - sportágban lehet vagy közvetlenül kvalifikálni az olimpiára, vagy kvalifikációs pontokat szerezni, vagy éppen a kvalifikációs világbajnokságra kijutni.

Fábián László több alkalommal járt a helyszínen, az interjúban a beruházásokról, a Bakuban tapasztaltakról is beszélt.

"Olimpiai színvonalú eseményt szervez Azerbajdzsán, és ami a nagy dolog ebben, hogy két és fél év alatt kellett eljutniuk ide" - húzta alá.

A Magyar Olimpiai Bizottságnak elsődleges a riói csapat részvétele, így azzal lennénk a legelégedettebbek, ha Rio szemszögéből minél több jó eredmény, kvalifikáció és kvalifikációs pont születne. Ha az országok közt a legjobb tízbe kerülnénk, akkor nagyon boldogok lennénk."

A stúdióbeszélgetésen részt vett Weisz Tamás, a magyar strandlabdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is. A stranlabdarúgás nem szerepel az ötkarikás játékok műsorán, így ők nem rióért küzdenek.

"Számunkra ez jelenti az egyik legnívósabb tornát, amin valaha résztvehettünk, vagy mostanában részt vehetünk. A tavalyi évben tudtuk kvalifikálni magunkat, úgy készülünk, hogy egy szép eredményt érjünk el!"

A Juventus Rádió Sportbánya című műsorának készítői is foglalkoztak a héten az eseménnyel. A hétfői adásban a judós Csernoviczki Éva arról beszélt, mit jelent számára a játékok, hogy azon a teljes Eb-mezőny tatamira lép. Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár az esemény úttörőnek számító vonatkozásairól nyilatkozott. Fábián László csapatvezető sportszakmai szempontból adott előzetes összegzést.

Az Európa Játékokat június 12. és 28 között, mintegy 6000 sportoló részvételével, 20 sportágban rendezik meg.

Az eseményt a DIGI Sport Televízió közvetíti.

(MOB/VF)