Fábián László: Példaértékű, amit a paralimpián láttam!

Fábián László: Példaértékű, amit a paralimpián láttam!

2016. 09. 21.
Megosztás


A XV. Nyári Paralimpiai Játékokon a magyar delegációnak tagja volt a MOB sportigazgatója, Fábián László is, aki előlőzeg, az épek ötkarikás eseményén a Magyar Csapat vezetőjeként vett részt. A Szöulban, csapatban aranyérmes öttusázónak ez volt az első paralimpiája, melyen örömmel vett részt, nagy élményt jelentett számára. „Példaértékű, amit a paralimpián láttam!” - fogalmazott a sportvezető hazaérkezését követően.

„Gratulálok a paralimpiai csapatnak! Külön a sportolóknak, az edzőiknek, a sportvezetőknek, az egészségügyi temmnek és a csapatirodának, a felkészítőknek, a támogatóknak, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak; mindenkinek, aki segítette a versenyzők felkészülését, és hozzájárult a sikerekhez! Sportolóink nagyszerűen helyt álltak, hatalmas teljesítmény, amit nyújtottak. Nagy élmény volt számomra, hogy részese lehettem a paralimpiának, annak a légkörnek, hangulatnak, ami övezte az eseményt, a magyar csapatot. Köszönöm, hogy ott lehettem!” - hangsúlyozta Fábián László. Hozzátette: „Jó volt látni, milyen baráti közösségben alkottak egységet a magyarok, és e mellett érték el a sikereiket.”

„A paralimpia magyar hősei példaképek lehetnek a fogyatékkal élő embereknek, akiket arra bíztathatnak, hogy fogyatékossággal is lehet sportolni, sőt, kiemelkedő fizikai teljesítményt nyújtani. Nem lehet mindenkiből élsportoló és paralimpikon, de ezek a nagyszerű emberek felhívják a figyelmet arra, hogy igen is lehet fogyatékosság mellett is sportolni, ami önmagában is örömöt jelent az ember számára, és sokévi befektetett munkával a csúcsra érni” - vélekedett a MOB sportigazgatója.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kedden a MOB honlapján is megjelent közleményben gratulált a Magyar Paralimpiai Csapat riói teljesítményéhez. „A riói paralimpián nyert 18 magyar érem (1 arany, 8 ezüst, 9 bronz) olyan eredmény, amit nem kell magyarázni, ami dicsőség és ünneplésre okot ad” - fogalmazott az olimpiai bajnok tornász sportvezető.

Magyarország a riói paralimpián részt vett 162 ország közül a 47. helyen zárt az éremtáblázaton. A 43 fős küldöttségből 33-an végeztek pontszerző (1-8.) helyen. A részletes eredményeket az itt olvasható cikkben találja.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)