„Fantasztikus a fejlődés Rióban”

„Fantasztikus a fejlődés Rióban”

2014. 11. 21.
Megosztás

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának (USOC) vezetői rendkívül pozitív tapasztalatokkal gazdagodtak riói bejárásukon.

A több mint hatvan amerikai delegált három nap alatt meglátogatta a 2016-os olimpia fő helyszíneit, és nagyítóval sem találtak kivetnivalót.

„Kiválóan éreztük magunkat, nagyon látványos a fejlődés” – mondta az USOC ügyvezető igazgatója, Leslie Gamez, ami ötödszörre tartott terepszemlét Rio de Janeiróban.

„Ami az infrastruktúrát illeti, a szállodák folyamatosan épülnek, lenyűgöző, hogyan szépül az olimpiai park, az olimpiai falu pedig továbbra is megkapó. Gyönyörűen fest, nagyszerű helyen van, és azt hiszem, a versenyzőink igazán jól fogják érezni magukat” – nyilatkozta a sportvezető.

Gamez hozzátette, kollégái a második olimpiai parkba is ellátogattak Deodoróban, és elégedettek voltak azzal, amit láttak; még akkor is, ha számos médium arról számolt be nemrégiben, hogy megcsúsztak az építkezések.

Az USOC vezetője a játékokról általánosságban elmondta:

„Ez a tökéletes hely egy olimpiának. Csodálatos a kultúra, az emberek nagyon kedvesek, barátságosak, és Rio földrajzi fekvése is páratlan.”

„Imádom Brazíliát, de a delegációban mindenki így van ezzel. Igazi sportos ország, mindenkiből árad a lelkesedés és a szenvedély.”

Az Egyesült Államoké lesz vélhetően a legnépesebb küldöttség a játékokon nagyjából ezer fővel, köztük a várakozások szerint 575 sportolóval.