A dopping és drogfogyasztás - konferencia a Magyar Sport Házában

Fókuszban a fogyatékosok sportja a MET, a MOB és a MPB közös konferenciáján

2014. 04. 08.
Megosztás

A Magyar Edzők Társasága a Magyar Olimpiai és a Paralimpiai Bizottsággal hagyományosan, harmadik esztendeje rendezi meg a fogyatékkal élő emberek sportjával foglalkozó szakmai konferenciáját. Az április 17-ei fórum a fogyatékos sportolókkal kapcsolatos oktatási és felkészítési módszereket fogja tárgyalni.

A rendezvényen felszólal többek közt Molnár Zoltán, a MET, valamint Gömöri Zsolt, a MPB és Szabó László a FODISZ elnöke. A MOB részéről dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes a fogyatékosokkal foglalkozó edzők helyzetéről, anyagi és erkölcsi megbecsülésükről tart előadást.

"Ebben az évben elsősorban azokat az edzőket, szakembereket kívánjuk megszólaltatni, akik mind az épek, mind a fogyatékosok sportjában sok-sok tapasztalattal rendelkeznek. Ők azok, akik mindkét területen szerzett tapasztalataik, élményeik alapján legjobban tudják érzékeltetni a két terület azonosságait és különbségeit. Mindenki tudja, hogy társadalmi szemléletváltozásra van szükség a fogyatékkal élők életének megismeréséhez, megértéséhez, megkönnyítéséhez. Ez igaz a fogyatékos emberek sportjára is. Sok még a megválaszolatlan kérdés. Vajon elősegíti, vagy gátolja az iskolai integráció a fogyatékkal élő gyerekek bekapcsolását a sportba? Van-e lehetősége sportolni annak a fogyatékkal élőnek, aki nem akar versenyezni, csak kedvtelésből sportolni? Miért nem foglalkozik a média kellő terjedelemben a fogyatékos sporttal? Mennyire megbecsültek ma a fogyatékos emberek sportjával foglalkozó edzők? Megannyi kérdés, amelyre igyekszünk választ keresni az április 17-i konferencián" - fogalmazott Köpf Károly, a Magyar Edzők Társaságának főtikára, a konferencia főszervezője.

Az április 17-ei edzőtovábbképzés térítésmentesen látogatható, azonban a szervezők várják a regisztrációs igényeket április 15-ig a [email protected] címre.

Az esemény reggel 10 órakor kezdődik, várhatóan 13 órakor lesz vége; helyszíne a Magyar Sport Házának konferenciaterme.

Információ: +36-1-460-6981 és +36-70-452-8672

A konferencia részletes programja ide kattintva letölthető.