„Fontos állomás az EYOF az ott résztvevő fiataloknak!”

„Fontos állomás az EYOF az ott résztvevő fiataloknak!”

2017. 06. 01.
Megosztás


Július 23. és 28. között rendezik Győrben a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, amelyen Fábián László lesz a magyar csapatvezető, aki az M4 Sportreggeliben beszélt a számára nem ismeretlen feladatokról.

Fábián Lászlót a MOB elnökségének május 30-ai ülésén nevezték ki csapatvezetőnek. Az öttusában olimpiai bajnok sportvezető korábban az Európa Játékokon és a riói olimpián is ellátta már a csapatvezetői tisztséget.

A sportvezető és munkatársainak tevékenysége kettős, ugyanis a fiatalok teljesítményének figyelemmel követése után jön maga az esemény, ahol a minél nyugodtabb, jobb körülmények kialakításával igyekeznek biztosítani a sportolók zavartalan munkáját, hogy kizárólag a versenyzésre tudjanak koncentrálni.

A csapatvezető beszélt a győri szervezőbizottság sokrétű munkájáról, melyet a MOB is partnerként segít. „Folyamatosan egyeztetjük a programot a szervezőbizottsággal, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Győr lesz az esemény házigazdája" - mondta Szöul olimpiai bajnoka. Hozzátette, legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a magyar csapat minél jobb körülmények között készüljön, a szállás, az étkezés, az utazás, valamint a felszerelések rendben legyenek, ésa fiatal sportolóknak csak a versenyekre kelljen összpontosítaniuk.

A 152 magyar ifjúsági korú sportolót körülbelül 60-70 főből álló szakmai stáb kíséri, amely az edzők mellett az orvosi hátteret és a csapatirodát is jelenti. „Rendelkezésre áll majd pszichológus, gyógytornász és masszőr is” - emelte ki Fábián László. „A rendező ország jogán mind a tíz sportágban indulhatnak a magyar versenyzők.”

„A legtöbb fiatalnak az EYOF lesz az első többsportágas multisport-eseménye, ezért meghatározó állomás lesz az életükben. Ezek a fiatalok lesznek később a magyar sport kiemelkedő személyiségei, akik ifjúsági, majd később felnőtt olimpián is részt vehetnek” - tette hozzá.

Fábián László arról is beszélt, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál alkalmával - még, ha korlátozottan is - a résztvevők találkozhatnak az olimpiai szimbólumokkal is.

A Sportreggeli teljes interjúját ide kattintva tekintheti meg.

(M4 Sport-MOB)