"Fontos, hogy az Olimpiai Védnöki Testület az olimpiát reklámozza és mellé álljon!"

"Fontos, hogy az Olimpiai Védnöki Testület az olimpiát reklámozza és mellé álljon!"

2015. 03. 11.
Megosztás

"Amíg nem készül el a hatástanulmány, feladatunk, hogy próbáljuk meg elmagyarázni: ez az olimpia más típusú olimpia, mint a korábbiak" - utalt az esetleges 2024-es magyarországi olimpiarendezésre dr. Magyar Zoltán, az Olimpiai Védnöki Testület tagja a DIGI Sport Televízió keddi, Reggeli Start című műsorában. S, hogy miért nevezné a magyarországi rendezést "fapadosnak" a sportvezető - a videóból az is kiderül.

"Amíg nem jönnek elő a gazdasági számok, amikkel hatással tudunk lenni az emberekre, addíg csak az érzelmekre tudunk hatni" - magyarázta a MOB alelnöke.

Meggyőzni a kételkedőket és felkészülni a rendezői szándéknyilatkozat beadására - ezeket a feladatokat szabta meg a MOB a 2024-es budapesti olimpia elnyerése érdekében. A munkában a 14 tagú Olimpiai Védnöki Testületnek is fontos szerepe van - a műsorban erről beszélt a kétszeres olimpiai bajnok tornász sportvezető, a hazai tornaszövetség elnöke.

A sportvezető az interjúban kihangsúlyozta, a játékok a jövőben emberközelibbek, fenntarthatóságra törekvőbbek, "zöldebbek" és sokkal olcsóbbak lesznek, mint a korábbiak és nem tesz akkora terhelést a rendező országra, mint azt megelőzően.

Az Agenda 2020-ról és az uniós támogatások lehetőségeiről többet megtudhat Magyar Zoltántól az alábbi videóból, melyben Berki Krisztián vállműtétje is szóba kerül.

A 2024-es olimpia helyszínét 2017-ben, a NOB limai kongresszusán jelölik ki.

(MOB/VF)