Főtitkári értekezlet London előtt 17 nappal: 158 sportoló benevezve!

Főtitkári értekezlet London előtt 17 nappal: 158 sportoló benevezve!

2012. 07. 11.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság újabb tájékoztatást tartott az érintett sportágak képviselőinek a londoni olimpiai játékokkal kapcsolatban.

Többek közt elhangzott: 158 magyar sportolót benevezett a MOB az olimpiára.

Az ötkarikás játékok előtt 17 nappal rendezett értekezleten a MOB iroda vezetői, munkatársai, a legfrissebb információkkal látták el a szövetségek főtitkárait, szakmai vezetőit.

Molnár Zoltán, miután köszönetet mondott a szövetségeknek az együttműködésért, nyugtázta:„a Magyar Olimpiai Csapattal kapcsolatban minden előzetes feladatot elvégeztünk!”.

A főtitkár elmondta, összesen 158 fős a magyar versenyzői létszám. A hétfőn elküldött sportolói nevezéseket a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői szerdán véglegesítik a helyszínen, a Londoni Szervezőbizottságnál (LOCOG). A 159 fős olimpiai csapatból 158 olimpikon nevezését megerősítette a MOB. Molnár Zoltán csapatvezető bejelentette, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének egyetértésével a MOB az egyik kvalifikációs A-szintet teljesítő sportolót – aki jelenleg doppingeljárás alatt van – nem nevezte a londoni olimpiára. A doppingeljárás jogerős lezárásáig a sportoló neve nem hozható nyilvánosságra.

A sportvezető hangsúlyozta a doppingnyilatkozat aláírásának jelentőségét, melyet a sportoló mellett edzőjének, orvosának és a szövetség elnökének is hitelesítenie szükséges – ebben vállalják, hogy a versenyző tiszta eszközökkel készült és fog versenyezni az olimpián.

Az utazási tervek, szobabeosztások elkészültek – ezekkel és a repülőtéri transzferekkel kapcsolatban Báthori Zsófiával, a MOB kommunikációs főmunkatársával lehet egyeztetni. A repülőjegyek és a beszállókártyák a repülőtéren lesznek átadva, a 2/B terminálon. A főtitkár felhívta a figyelmet az útlevél szükségességére és a poggyászok (20 kg + kézi poggyász) súlyhatárának betartására. Budapestről kamion indul az Olimpiai Faluba, mely a felszereléseket, sportszereket, eszközöket szállítja.

Molnár Zoltán kitért a ruházatra is: mint mondta a kötelezően előírt adidas válogatott sportruházat mellett a kiosztott hivatalos formaruha elég kell, hogy legyen az olimpián.

A sportruházat esetében eltérés maximum a speciális, adidas által be nem szerezhető kiegészítőkben lehet. Mint a főtitkár arról beszámolt, a sportági vezetőknek napi jelentési kötelezettségük lesz az olimpia alatt – ezt papíron kell majd benyújtani.

A csapatvezető elmondta, az Olimpiai Faluban közelítőleg 15 ezer ember lesz elszállásolva. Magyar részről naponta 36 vendég mehet be reggel 9.00 és este 21.00 óra között, újságírók, fotósok nem léphetnek be oda.
A faluban minden okozott kárt meg kell téríteni – ezt a MOB nem vállalja fel. A csapatiroda reggel 6.30 és este 11.00 között lesz nyitva.

Molnár Zoltán a dopping-ellenőrzésekkel kapcsolatban megerősítette, Londonban minden második sportolóra jut majd egy ellenőrzés. A sportágak képviselőitől együttműködést és megértést kért. Hangsúlyozta: sportoló egyedül, kísérő nélkül nem mehet dopping-vizsgálatra – azt a kísérőnek meg is kell várnia. A főtitkár megjegyezte: a példátlan szigor jegyében még elutazás előtt, néhány sportolónál újabb vizsgálatok várhatók.

Dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató megerősítette, a hétfő esti határidőig rendben be lett nevezve a Magyar Csapat. A szövetségek az olimpiával kapcsolatos információkat – akár sportág-specifikusan is – folyamatosan kapták. Nagy Zsigmond beszélt az alanyi jogon, saját versenyszámban, térítésesen kapható sportolói jegyekről (2 db) – ezekkel kapcsolatban Dósa Viktóriával, a MOB iroda munkatársával lehet egyeztetni.

A főtitkár javaslatot kért arra vonatkozóan, kik tudnak részt venni a megnyitóünnepségen. A megbeszélés végén kiosztásra kerültek az akkreditációs kártyák.