Dr. Szabó Tündét Valentino Rossira emlékeztették az olimpiai bajnok magyar gyorskorcsolyázók

Gercsák Szabina az új Toyotából üzent a Buenos Aires-re készülő fiataloknak

2018. 05. 09.
Megosztás


A Toyota, a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként 15 hazai sportoló felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR rendelkezésre bocsátásával a tokiói olimpiára. A Toyota és a MOB közös ünnepélyes átadóján, amelyre május 8-án, a Nagytétényi Kastélymúzeumban került sor, 10 magyar olimpikon vehette át új hibrid elektromos autóját. A szerencsés sportolók egyikeként a fiatal miskolci judós, Gercsák Szabina is részt vett az eseményen, aki a MOB honlapjának nyilatkozott a tokiói olimpiára való felkészüléséről.

A 70 kilogrammosok mezőnyében versenyző Gercsák eddigi éve egyelőre felemásan sikerült, hiszen a kecskeméti magyar bajnokságon ismét első lett, de az áprilisi tel-avivi Európa-bajnokságon már a legjobb 32 között kiesett.

„Az idei évben eddig négy versenyen indultam, ahol már látszódott a fejlődés, amit a tokiói olimpiára való felkészülés jegyében terveztünk. Sajnos az Eb nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, de megyünk tovább, és remélhetőleg a világbajnokságon, és a vb-ig való felkészülési versenyeken kijön majd a lépés. Májustól indul a kvalifikációs szezon, ami két évig tart, és hogy ha minden jól megy 5+1 eredmény számít majd bele. A rangosabb versenyeken minél jobb eredményeket szeretnék majd elérni, ami azt jelentheti, hogy kevesebb versenyen kell megmérettetnem magam. Remélhetőleg így a tokiói olimpiára kipihenten utazhatok."

A 21 éves judós négy évvel ezelőtt ifjúsági olimpiai bajnok lett Nanjingban, és most elmondta jókívánságait az idén októberi Buenos Aires-i eseményre kijutott magyar fiataloknak: „Nagyon jó élményben lesz részük, ami az egész életüket befolyásolni fogja. A legfontosabb az, hogy ne izguljanak, és nagyon sok sikert kívánok mindenkinek!”

Végül az átadó kapcsán beszélt egy kicsit az autókkal való kapcsolatáról is: „Nagyon szeretek vezetni. Otthon van is egy autóm, amit nem szívesen hagyok el, de ezért a Toyotáért bármit elhagynék! Nagyon örülök neki, hogy részese lehetek egy ilyen programnak, és hogy gondolt rám a szövetség és a MOB. Nagyon nagy élmény volt egy ilyen különleges helyen átvenni egy ilyen szép autót” - vélekedett Gercsák Szabina.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)