Gercsák Szabina Európa-bajnok!

Gercsák Szabina Európa-bajnok!

2013. 06. 23.
Megosztás

Valóra vált egy álom: az elmúlt hónapokban kiemelkedően teljesítő Gercsák Szabina szombaton Tallinnban megnyerte az ifjúsági Európa-bajnokságot!

Az észt fővárosban pénteken nem volt felhőtlenül boldog a magyar küldöttség, pedig ketten is csak hajszálra voltak a dobogótól. A 48 kilogrammos Pupp Réka a tavalyi bronz után fényesebb éremre vágyott, ennek megfelelően le is győzte spanyol és grúz riválisát az elődöntőig vezető úton. A döntőbe jutásért nagyon szoros csatát vívott a francia Combeau-val, a későbbi aranyérmessel, kettejük között végül a hosszabbításban adott intés döntött a francia javára. Ez a csata nagyon sokat kivett az Atomerőmű judósából, aki a bronzmeccsen nem bírt az orosz Silovával, így az ötödik helyen végzett.

A 44 kilogrammos Mihalovits Kincső is ragyogóan kezdett, a KSI SE fiatalja bolgár és török riválisát is ipponnal legyőzve lett elődöntős, ám ő is kikapott a későbbi győztestől, az orosz Turcsavától. A bronzmeccsen csak egy intés miatt nem sikerült javítani, de ez az ötödik helyezés is igen értékes eredmény.

A többieknek nem ment pénteken, Bognár Péter (50, Atomerőmű SE), Mátics András (55, Gemenc JC), Boros Bence (60, Gemenc-Nagyatádi JC) és Miskolczi Lotti (40, KSI SE) is egy vereséggel búcsúzott a kontinensbajnokságtól.

Szombaton aztán eljött a mi napunk. Az előzetesen is aranyesélyesnek tartott Gercsák Szabina érvényesítette a papírformát: valamennyi – sorrendben grúz, ukrán, lengyel és holland – ellenfelét egyaránt ipponnal legyőzve szerezte meg pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét, a korosztályos Európa-bajnoki aranyat. Flórusz János tizenhat esztendős tanítványa lett a korcsoport tizenegyedik magyar kontinensbajnoka!

Ami a többieket illeti, a tallinni torna második versenynapján Sárecz Márton (66, Gemenc JC), Sárhegyi Gábor (73, Budaörsi SC), Kordély Péter (73, Kaposvári SI) és Jurina Dária (52, KSI SE) az első összecsapását elveszítve búcsúzott, Polgár Luca (52, Atomerőmű SE) egy győzelemmel és egy vereséggel ugyancsak helyezetlenül zárt, míg Balázs Nikoletta (57, Domaszék) két szép ippongyőzelem után két vereséggel a hetedik helyig jutott.

Vasárnap Ipacs Tamás (81, Leányvár SE), Rudinszky Ádám (90, Egri VSE), Joó Ákos (+90, KSI SE), Fábián Attila (+90, Ippon Judo Tatabánya), Rábai Boglárka (70, Leányvár) és Kárpáti Emese (+70, Kaposvári SI) képviseli színeinket az ifjúsági Eb-n.

(Forrás: judoinfo.hu)