Gercsák Szabina hetedik lett az Európa-bajnokságon

„Gercsák Szabináé a jövő!”

2014. 09. 05.
Megosztás

Csernoviczki Éva fényes jövőt jósol Nanjing ifjúsági olimpiai bajnok judósának, Gercsák Szabinának.

Gercsák Szabinától az ifi olimpia előtt ki titkon, ki kevésbé titkon aranyérmet várt, és a miskolci versenyző maximálisan meg tudott felelni az elvárásoknak: ipponokkal söpört végig a mezőnyön, és nyerte meg mérkőzéseit egytől egyig.

A szakértők természetesen mindjárt a jövő nagy reménységének kiáltották ki, és hasonlóképp vélekedik Csernoviczki Éva is.

„Ha így fejlődik tovább, ilyen jó úton halad a továbbiakban is, akkor nagyon fényes jövő áll előtte” – méltatta Gercsákot London olimpiai ezüstérmes judósa, Csernoviczki Éva a mob.hu-nak.

„Igazi versenyző alkat, nagyon rá tud koncentrálni a fontos mérkőzésekre, és a technikája is nagyon kifinomult. Nem irigylem, aki szembekerül vele, őt legyőzni komoly fegyvertény.”

Csernoviczki Évát természetesen a saját formájáról is kérdeztük, már csak azért is, mert nem árt felmérni, hol is tart az olimpiai félidőben.

„Hetedik lettem a cseljabinszki olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, ami miatt van is hiányérzetem, meg nem is. Voltak biztató jelek, azokra kell építeni a következő két évben.”

„A felkészülésem nagyjából ott tart, ahol tartania kell, de korai komolyabb jóslásokba bocsátkozni. Túl sok idő van még hátra ahhoz, hogy akár csak a konkrét célkitűzésekről beszélni lehessen.”

Hogy szűkebb pátriájában, Tatabányán megbecsülik a judóst, azt mi sem jelzi jobban, hogy a napokban róla keresztelték el a helyi Bárdos László Gimnázium tornatermét, amelyet frissiben újítottak fel a MOB és a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár jóvoltából.

„Nagyon nagy megtiszteltetés ez a számomra. Már időszerű volt a tornacsarnok felújítása, nagyon szép lett a végeredmény” – nyilatkozta az átadáson Csernoviczki Éva.


(czo, fotó: Pignitzky Dorottya)