GYERE KI A HEGYOLDALBA!

2012. 03. 28.
Megosztás

IV. Geocaching Teljesítménytúra – Budai-hegység – 2012. március 31.

Egész pontosan a Budai-hegység oldalába gyere, amelyet magad alá gyűrve madártávlatból csodálhatod Budapestet. A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület szervezésében hagyományos teljesítménytúrára invitálunk. Ne tévesszen meg az elnevezés: a gps nem létszükséglet, bár számos geoláda is felkereshető a túra során.

Olyan túrát keresel, ami könnyen megközelíthető a fővárosból? Szereted a Budai-hegységet, de a jól ismert Normafa-Libegő oda-vissza helyett szívesen megismernéd egy új arcát is? Netán eddig csak nézted a hegyeket a napi rohanásban, de sosem volt alkalmad el is jutni ide, és fentről nézni a városra vissza? Akármelyik igaz rád, ezt a túrát mindenképpen neked találták ki.

Idén negyedik alkalommal szervezzük meg tavaszi rendezvényünket, amelyre nem csak a geokessereket, hanem a hagyományos teljesítménytúrákat kedvelőket is sok szeretettel várjuk. A rajt és a cél Budaörsön lesz; szó szerint és képletesen is új oldaláról szeretnénk megmutatni a résztvevőknek a János-hegyet és környékét. A túra (hossztól függően!) érinti a Budai-hegység déli oldalának fontosabb és legszebb nevezetességeit: Sorrento-t, Normafát, a János-hegyi kilátót, Makkosmáriát, Szépjuhásznét stb.

Ízlés és fizikai erőnlét alapján háromféle táv választható: műkedvelőknek és kisgyermekekkel érkezőknek ajánljuk a rövid- (12,3 km / 450m / 4,5 óra), frisseknek és fitteknek a közép- (23 km / 810m / 7 óra), extrém terhelésre vágyóknak pedig a hosszútávot (39 km / 1250m / 10 óra).

Érdemes a túrára előnevezéssel jelentkezni, mert

  • így a Teri néni által tálalt „geogulyás”-ra is befizethetsz (helyszíni nevezés esetén már nem kérhető)
  • a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület pártoló- és rendes tagjai a Nekik járó 50%-os kedvezményt a velük nevező családtagokra is megkapják
  • nem kell bajlódni a helyszínen a pénzügyekkel

Az előnevezési lehetőség a www.geocaching.hu oldalon az ingyenes regisztrációt követően érhető el.

Várunk szeretettel évadnyitó rendezvényünkön!

(Forrás: Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület)