György István a Kőbánya SC új elnöke

György István a Kőbánya SC új elnöke

2014. 01. 17.
Megosztás

Új elnököt és elnökségi tagot választott a Kőbánya Sport Club. Január 15-től a KSC első embere dr. György István országgyűlési képviselő, főpolgármester-helyettes, míg Hajdu Péter, a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes főtanácsadója az elnökség tagja lett.

Őcsi Gábor, aki 1988 óta volt a Kőbánya Sport Club első számú vezetője, az elmúlt év novemberében lemondott tisztségéről. Az átmeneti időre Turi György mesteredzőt, a KSC úszószakosztályának vezetőjét bízta meg az ügyvezető elnöki teendők ellátásával. A klub január 15-re hívta össze tisztújító közgyűlését, amelyen egyetlen jelöltként, egyhangúan választották meg három esztendőre dr. György Istvánt a klub új elnökének. Ugyancsak 2017 márciusáig lesz az elnökség tagja Hajdu Péter, akit szintén minden küldött megszavazott.

Beiktatása alkalmából dr. György István dolgos hétköznapokat ígért: az elkövetkező hetekben mind a tíz szakosztály vezetőjével, illetve a szakmai stábbal konzultál, hogy az adódó kisebb nehézségeket gyorsan orvosolni tudják, a nagyobbak megoldásához szükséges szerkezeti átalakításokat pedig minél előbb megkezdhessék. A testnevelő tanári végzettséggel is rendelkező új elnök hangsúlyozta, hogy rendkívül nagyra értékeli a jelentős nemzetközi eredményeket felmutató szakosztályok munkáját, de az utánpótlás-nevelés és a tömegsport támogatását is javítani szeretné. Megítélése szerint ehhez a kormány sportkoncepciója jó hátteret ad, a klubon múlik, hogy ebből mennyit sikerül a KSC javára fordítani.

(Forrás: MUSZ)