Győzelemmel búcsúztak a nők Várnától

Győzelemmel búcsúztak a nők Várnától

2012. 09. 10.
Megosztás

A csehektől és a bolgároktól elszenvedett két vereség után harmadik mérkőzésén győzni tudott a Németh Lajos vezette női röplabda válogatott a várnai Európa-bajnoki selejtezőtől.

A magyar csapat 3-1 arányban múlta felül Lettország együttesét, ezzel az első forduló után a csoport harmadik helyén áll. Folytatás jövő csütörtökön, Budaörsön.

A balti állam elleni összecsapáson Miklaiék az első játszmában öt pont hátrányból fordítva nyertek 25-20-ra. A második felvonásban a magyarok szinte végig vezetve, simán, 25-17-re győztek. A folytatásban a lettek összeszedték magukat, alaposan elhúztak és hiába értük utol őket a szett hajrájában, végül 28-26-ra ellenfelünk "húzta be" a játékrészt, és szépített. A folytatásban azonban újra a magyar együttes volt fölényben, 25-21-re meg is nyerte a negyedik játszmát, ezzel megszerezte első győzelmét az Eb-selejtező sorozatban.

"Becsületesen, jól készültek a lányok erre a tornára, és ennek ez a mérkőzés volt a gyümölcse - nyilatkozott Németh Lajos szövetségi kapitány.
- Ez a győzelem azért fontos, mert a válogatott túl tudott emelkedni a hazai röplabda körüli válság okozta problémákon, összeszedetten és jól tudott játszani.
A mai mérkőzésen a hullámvölgyekből gyorsan ki tudott lábalni a csapat, nem engedtük elhúzni az ellenfelet, ez nagymértékben hozzájárult a sikerhez. A meccs legjobbja Miklai Zsanett volt, de Sándor Renáta és Liliom Rita is kiemelkedően teljesített. Összességében azt tudom mondani, hogy megérdemelt győzelem volt."

Női röplabda Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, Várna:
Magyarország-Lettország 3:1 (25-20, 25-17, 26-28, 25-21)

A négy csapat a jövő héten, Budaörsön is összecsap egymással, és a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.

(Forrás: röplabda szövetség)