Győzelemmel kezdtek a strandlabdarúgók az EBSL-döntőn

Győzelemmel kezdtek a strandlabdarúgók az EBSL-döntőn

2014. 08. 15.
Megosztás

A magyar strandlabdarúgó-válogatott az észtek ellen aratott 1-0-s győzelemmel kezdte meg szereplését csütörtökön a Euro Beach Soccer League (EBSL) spanyolországi Torredenbarrán zajló döntőjében.

A tornán az A és B divízióban nyolc-nyolc csapat szerepel négyes csoportokban. A magyarok a B-ben játszanak, és az a céljuk, hogy feljussanak a legjobbak közé, illetve hogy részvételi jogot szerezzenek a 2015-ös, első Európai Olimpiai Játékokra.

Pénteken 14 órától az az angol együttes lesz Weisz Tamás szövetségi edző csapatának ellenfele, amelyet múlt héten, a siófoki selejtezőben 7-6-ra legyőzött. Szombaton a török válogatottal 12.45-től játszanak a magyarok, vasárnap pedig a helyosztókat rendezik.

"Az ilyen tornákon az első meccsek mindig nagyon nehezek, nekünk különösen, ugyanis általában nem kezdünk jól. A védekezésünk hatékony volt, a kapusaink jól védtek, a támadójátékunk is rendben volt, hiszen több nagy helyzetet dolgoztunk ki, igaz, azokat ki is hagytuk. A helyzetkihasználásban mindenképpen javulnunk kell. Összességében elégedett vagyok a rajttal - mondta a mérkőzés után Weisz Tamás.

Eredmény:

Euro Beach Soccer League (EBSL) , döntő

B divizíó, 1 forduló:

2 csoport:
Magyarország-Észtország 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
MAGYARORSZÁG: Ficsór (Szacskó) – Sebestyén, Jaksa, Túrós, Simonyi, Ughy, Fekete, Berkes, Ábel.
Gólszerző: Simonyi
Törökország-Anglia 4-2

1 csoport:
Lengyelország-Bulgária 6-0
Azerbajdzsán-Csehország 6-2

(Forrás: NSO)