Gyurcsó Ádám lett október hónap sportolója!

Gyurcsó Ádám lett október hónap sportolója!

2012. 12. 14.
Megosztás

Gyurcsó Ádám végzett az élen a Magyar Olimpiai Bizottság és a SamsungSport.hu közös szavazásán, amely az október hónap legjobb magyar sportolójának járó díjról döntött.

A SamsungSport.hu - a Magyar Olimpiai Bizottsággal karöltve - hagyományteremtő jelleggel tavaly decemberben először rendezte meg az "Év sportolója" választást, amellyel a 2011-es esztendő kimagasló teljesítményt nyújtó sportolói közül igyekeztünk Önökkel közösen megtalálni a legjobbat! A nagyszámú szavazótábor akkor az azóta olimpiai bajnoki címet szerző Gyurta Dániel mellett tette le a voksát.

2012 januárjától a versengés folytatódik: az Önök segítségével minden hónapban megválasztjuk a hónap sportolóját. Természetesen október kapcsán sem volt ez másként, hiszen számos kiemelkedő magyar sportsikernek örülhettünk az év tizedik hónapjában.

A Videoton két bravúros diadalt is aratott az Európa Ligában, míg a magyar labdarúgó-válogatott hat pontot szerzett az Észtország és Törökország elleni világbajnoki selejtezőkön: Gyurcsó Ádám mind a négy sikerből kivette a részét. A Ferencváros női kézilabdacsapata nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy a Bajnokok Ligájában legyőzte a sorozat 2011-es győztesét, a norvég Larvikot: Zácsik Szandra kulcsszerepet játszott a sikerben. Dancsó Zoltán a kick-boksz Európa-bajnokságon remekelt: a rutinos versenyző ötödik kontinensbajnoki címét szerezte meg!

A győztes végül Gyurcsó Ádám lett, aki készséggel nyilatkozott honlapunknak a díj átvéletét követően:

- Nagy megtiszteltetés ez számomra - fogalmazott a SamsungSport.hu-nak Gyurcsó Ádám.
- Nem számítottam rá, hogy labdarúgóként elnyerhetem ezt a díjat. Már csak azért is kimondottan boldog vagyok, mert a magyar drukkerek döntöttek így, és a szurkolók véleménye mindig fontos számomra.

- Igyekszem ezt a most megkapott bizalmat tavasszal megszolgálni a szurkolók felé, és ha lehetőségem lesz rá, nem csak a klubcsapatomban, hanem a válogatottban is!

Gyurcsó Ádámmal - akinek sikeréhez természetesen szívből gratulálunk - pénteki Lesen című rovatunkban olvashatnak egy hosszabb interjút.

A több ezer beérkezett szavazat után íme a végeredmény:

1. Gyurcsó Ádám 89 %

2. Zácsik Szandra 9 %

3. Dancsó Zoltán 2 %

November hónap legjobb magyar sportolójára ITT szavazhat!