Halász Bence: Fantasztikus érzés volt vinni a magyar zászlót

Halász Bence: Fantasztikus érzés volt vinni a magyar zászlót

2014. 08. 16.
Megosztás

Halász Bence saját bevallása szerint élete végéig emlékezni fog arra, hogy ő vihette a magyar zászlót a nanjingi ifjúsági olimpia szombati megnyitóján.

„Fantasztikus érzés volt, óriási megtiszteltetés, hogy rám esett a választás. Nagyon kevés ember mondhatja el rajtam kívül, hogy ilyesmit véghezvitt” – nyilatkozta a kalapácsvető a mob.hu-nak.

Halász Bence arról is beszámolt, hogy a Magyar Csapat rendkívül egységes, akárcsak tavaly az utrechti EYOF-on, ami komoly reményekre jogosítja fel őket.

A következő napok programjáról elárulta, az edzések mellett nem lesz ideje arra, hogy társainak a helyszínen szurkoljon, lélekben azonban ott lesz velük a kiélezett pillanatokban.

És hogy magától milyen eredményt vár?

„Félve jelentem ki, talán nem is szabadna elárulnom, de azon leszek, hogy győzzek. A dobogó legfelső fokát célzom meg” – mondta az ambiciózus atléta.


Készülődés a megnyitó ünnepségre. Mészáros Lajos edző és Aho Nina Daniella

Lány kosárlabdázóinktól titkon szintén dobogós helyezést várjuk, és Aho Nina Daniella nyilatkozata erre csak ráerősít.

„Nagyon szeretnénk érmet nyerni Nanjingban, az ellenfeleket elnézve bármi megtörténhet. Az amerikaiakat ismerjük, a többieket kevésbé, de nagyon oda fogjuk magunkat tenni” – fogadkozott a kosaras.

Aho Nina szerint ahhoz képest, mennyire kevés idő állt a csapat rendelkezésére, kellően összeszokott, a körítés és a hangulat pedig csak további pluszt jelent.

„Az ifjúsági olimpiai falut nagyon imádom, ritkán látni ennyi embert egy helyen. A sportszakma persze ennél is fontosabb: alig várjuk, hogy megmutassuk, mit tudunk.”