Három magyar bronzérem Zágrábban, hamar búcsúzott a nanjingi olimpikon

Három magyar bronzérem Zágrábban, hamar búcsúzott a nanjingi olimpikon

2014. 03. 10.
Megosztás

Útjára indult a Nemzetközi Judo Szövetség új korosztályos sorozata, az ifjúsági IJF World Tour, amelynek horvátországi állomásán harmincnégy ország csaknem nyolcszáz judósa lépett tatamira.

A magyar színeket ötvenkét fiatal képviselte, a mérlegük: három bronzérem, továbbá két ötödik és két hetedik helyezés.

A csapat tagja volt a nanjingi olimpiára készülő gemenci Sárecz Márton is, aki a 77 fős mezőnyben az első fordulóban erőnyerő volt, majd a második fordulóban a holland Yasin Cariatól szenvedett ippon vereséget, s így kiesett a további küzdelmekből.

A mieink közül Pongrácz Bence (50 kg, UTE), Hadaró Balázs (66, Ippon Judo Tatabánya) és Joó Ákos (+90, KSI SE, a képen a balján a londoni olimpiai bajnok Teddy Riner) állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Polgár Luca (52, Atomerőmű SE) és Szigetvári Mercédesz (+70, Mogyi Bajai JC) az ötödik, Lőrinc Renáta (70, Szolnok) és Kozma Ákos (60, Kaposvári SI) pedig a hetedik helyen végzett.

Az éremtáblázat élén Németország végzett (3 arany, 3 ezüst, 4 bronz), megelőzve Hollandiát (2, 2, 3) és Olaszországot (2, 1, 5), Magyarország a három bronzéremmel a tizennegyedik helyen zárta a zágrábi tornát.

(Forrás: judoinfo.hu, MOB)