Három új taggal bővültek a Halhatatlanok

Három új taggal bővültek a Halhatatlanok

2022. 05. 23.
Megosztás

Beiktatta új tagjait a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete (HMSE). Kőbán Ritával, Jónyer Istvánnal és a közelmúltban 80. születésnapját ünneplő Schmitt Pállal gazdagodott a testület.

Az elmúlt két évben három tagját veszítette el a HMSE: Székely Évát, Wichmann Tamást, valamint Kárpáti Györgyöt, aki haláláig az egyesület elnöki tisztét is betöltötte. A helyükre a tagok három igazán kivételes, legendás sportolót választottak, akiket a világjárvány miatt ünnepélyesen csak idén május 19-én iktattak be egy, a Stopper rendezvényhajón tartott gálavacsora keretében. A három új halhatatlan Kőbán Rita, Jónyer István és a MOB korábbi első embere, jelenlegi tiszteletbeli elnöke, Schmitt Pál.

Kárpáti György halála után a tagság Nagy Tímeát választotta meg a HMSE elnökének. Az azóta eltelt közel két évben a világjárvány nehezítette kissé az egyesület munkáját. Nagy Tímea köszöntőjében ismertette az elmúlt időszakban folytatott tevékenységüket, amelynek egyik eredménye a megújult honlap, illetve a kor követelményeinek megfelelve a hangsúlyosabb social media jelenlét, valamint egy virtuális 3D múzeumi projekt elindítása, mellyel a digitális technológia segítségével szeretnék közelebb hozni a fiatalokhoz a halhatatlan bajnokokat.

Kőbán Ritát méltató Vajda Vilmos, korábbi kajak-kenu szövetségikapitány laudációjában kiemelte Rita kivételes sportolói pályafutását, alázatát és akaraterejét, amellyel nem mindennapi eredményeit elérte. Jónyer Istvánt – a magyar asztalitenisz egyik, ha nem a legnagyobb alakját – barátja, dr. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke méltatta, megemlítve, hogy az úgynevezett „Jónyer-kiflit” is felvehetnék a Hungarikumok sorába. Az este harmadik új halhatatlanja, a közelmúltban 80. születésnapját ünneplő Schmitt Pál volt. Őt egykori MOB-főtitkár kollégája, Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának jelenlegi elnöke laudálta, kiemelve Schmitt Pál kivételes vezetői kvalitásait, amelyekkel oly jól kormányozta hosszú éveken keresztül a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Az este vacsorával, egy kötetlen beszélgetéssel zárult.

Gratulálunk a három új halhatatlannak!

(MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)