Hatalmas siker lett az első Medencés Sárkányhajó Párbaj!

Hatalmas siker lett az első Medencés Sárkányhajó Párbaj!

2012. 03. 14.
Megosztás

A korareggeli órákban a népligeti sporttelep medencéjének vize még tükörsima volt, a csendet csak a nyitott ablakon beszűrődő madárcsicsergés törte meg.

Ez az idilli kép pár órával később már nem volt jellemző, ellenben a medencéből szokatlanul nagy hullámok és a fülsiketítő szurkálás hangjai hallatszottak.

Az I. Medencés Sárkányhajó Párbajra a kiírt öt kategóriában rekordnak számító 70 nevezés érkezett be. Az uszodás versenyeken a csapatok hat fősek, a vetélytársak egy hajóban egymással szemben ülve próbálják az ellenfél gárdáját két méterrel hátra tolni.

Külön öröm volt, hogy a versenyen mindkét sárkányhajó szövetség csapatai rajthoz álltak.

Rendkívül kiélezett izgalmas csaták zajlottak minden kategóriában.

Délidőben egy rendhagyó futamra került sor. A MOB Olimpikon Életút Program keretein belül felsőfokú tanulmányokat folytató, olimpiai és világbajnokokból álló csapat, mérkőzött meg a Csepeli KKE ifjú kenusaival. A sportos küzdelmekben jártas hajóban ült Bóta Kinga, Pesuth Rita, Erdei Zsolt, Horváth Gábor, Hadfi Dániel és Csabai Edvin. Az ifjú, ám lapátforgatásban jártasabb csapatot Zala György vezérelte, és talán pont ennek köszönhetően - bár nagy küzdelemben - ők nyerték a csatát. Nem mellesleg ezt a versenyszámot Kovács Ági ,úszó olimpiai bajnok sípszava indította útjára.

A sárkányhajó versenyek izgalmait fokozták az uszoda másik felében zajló kajakpóló mérkőzések és a délután kezdődő rafting „head to head” versenyek. Ezekben a futamokban két fős hajók csaptak össze rendkívül izgalmas csatákban.

A döntő futamok előtt Ipacs Endre kenu akrobatika számával kápráztatta el a jelenlévőket.

A szakág erősségét bizonyítják a kiegyenlített küzdelmek és, hogy végül tizenegy egyesület csapatai álltak dobogóra az öt kategóriában.

Hála a támogatóknak a győztesek és a helyezettek értékes díjakat nyertek és a rajthoz állok közt pedig nagy értékű ajándékok kerültek kisorsolásra.

A rendezvény gyönyörű helyszínéért és a zökkenőmentes lebonyolításért köszönet az NSK Népligeti Sportközpontjának.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, hogy biztosította a szakmai és technikai hátteret.

Nem utolsó sorban további köszönet az FTC vízilabda csapatának, valamint a Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Kar rekreáció szakos hallgatóinak a lebonyolításban nyújtott önkéntes segítségükért.

További fotók az eseményről

(Forrás: szervező bizottság)