Hétfőn már bajnok lehet a Fino

Hétfőn már bajnok lehet a Fino

2013. 04. 13.
Megosztás

Hat szettet nyert zsinórban a férfi röplabda-bajnokság döntőjében a Fino legénysége. Demeter György tanítványai a finálé második mérkőzésén még a kaposvárinál is simább győzelmet arattak. A Kecskeméten elért siker egyben azt is jelenti, hogy a címvédő akár már hétfőn bajnok lehet!

Kicsivel több mint félház várta a csapatokat a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban a bajnoki döntő második mérkőzésén. A találkozó előtt nagyon fogadkozó kecskemétiek már az első technikai szünetben 8-5-ös hátrányba kerültek. Farkas Péter közreműködésével aztán sikerült egyenlíteniük, de a Kovács-Geiger duó hatalmas blokkja újra kétpontos előnyt jelentett a somogyiaknak. 13-11-nél időt kért a hazaiak edzője, Gyurkó Sándor, ami ezúttal nem segített csapatán. A Fino centere, Kovács Zoltán előbb a hálónál, majd a nyitóhelyen is jeleskedett. Az ő ásza után vezetett 16-12-re a Kaposvár a második technikai szünetben. Pádár vezérletével feljött a Kecskemét 17-15-re a folytatásban, ezt követően azonban robbantottak a vendégek, Kovács pontjával már 21-17 volt a javukra. A hajrá is a Kaposváré volt: Juhász blokkja jelentette a szett utolsó pontját 25-20-nál, (0-1).

A második felvonásban villamrajtot vett a Kecskemét. 3-0 után Geiger lépett elő főszereplővé, aki előbb finom megoldást választott a pontszerzéshez, majd egy brutális lecsapás következett. A házigazdák kedvét nem szegte ez a kis megtorpanás, és 8-4-nél már négypontos előnnyel vonulhattak pihenőre. 9-5 után Gergye húzta ki a gödörből a Kaposvárt, parádés nyitásaival 9-9-re hozta fel a csapatot. Farkasban még volt annyi erő, hogy 12-10-es előnyhöz juttassa a Kecskemétet, a szett további része azonban már a Fino legénységéé volt. A második technikai szünetben 16-14-re, Geiger ütése után pedig már 20-16-ra vezettek Demeter György tanítványai. A Fino pár perccel később szettlabdához jutott, az elsőt még hárította a Kecskemét, Kovács viszont már be tudta fejezni - a végül 25-19-re megnyert - játszmát, (0-2).

Kaposvári örömjátékot, és mindkét oldalon rengeteg hibát hozott a harmadik szett. A Fino 6-1-re, majd 9-3-ra is vezetett. A Kecskemét 11-8-nál három pontra felzárkózott ugyan, de ennél jobban már nem tudta megközelíteni a címvédőt. 14-9-nél öt, Kovács ásza után 18-10-nél pedig nyolc egységgel is vezetett a Kaposvár, a csereként beálló ifjabb Laszczik ejtésével pedig már 23-14 volt az eredmény. A hajrában Bozóki és Schulcz is lehetőséget kapott Demeter Györgytől, aki hatalmas örömmel ünnepelte csapata 25-16-os sikerét a harmadik szettben, (0-3).

Amennyiben a Fino Kaposvár a hétfői, kaposvári mérkőzését is megnyeri, úgy megszerzi 15. magyar bajnoki címét. A találkozó 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban!

Kádár Kecskemét - Fino Kaposvár 0-3 (-20, -19, -16), Kecskemét, 400 néző. V.: Adler, ifj. Szabó P.
Kecskemét: Tigyi, Tóth A., Csányi, Farkas P., Dorcsák, Pádár. Csere: Szappanos, Török R., Szabó T (libero)
Fino Kaposvár: Magyar B., Geiger A., Gergye, Juhász P., Kovács Z., Dávid Cs. Csere: ifj. Laszczik, Bozóki, Schulcz, Dömötör és Deák (libero)

Gyurkó Sándor: Nem játszottunk olyan jól, mint Kaposváron. Sajnos a számunkra "legkönnyebben" nyerhető mérkőzést is elveszítettük. Nem adjuk fel, szeretnénk megnehezíteni a Kaposvár dolgát a következő találkozón!

Demeter György: Fontos lépést tettünk a bajnoki cím felé. A játékosok átérezték a mérkőzés súlyát. Megérdemelten nyertünk ilyen arányban is. Szeretném, ha hazai pályán tudnánk megvédeni bajnoki címünket!

(forrás: kapos.hu)