„Hétfőtől az olimpia az első számú prioritás”

„Hétfőtől az olimpia az első számú prioritás”

2014. 07. 13.
Megosztás

A Brazíliába látogató Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke rendkívül elégedett azzal, amit a 2016-os riói olimpia előkészületei kapcsán lát.

„Örömmel hallom, hogy Dilma Rousseff elnök asszony mennyire bizakodó az olimpiai rendezést illetően. Nagyon jó volt hallgatni őt, és azt, hogy Brazília mennyit profitál majd a játékokból” – nyilatkozta a német sportvezető.

„A NOB minden támogatást megad: 1,5 milliárd dolláros segítséget nyújtunk a rendezéshez, amely sportszakmai, gazdasági és szociális értelemben is fantasztikus hatással lesz az országra.”

Thomas Bach a vasárnap véget érő labdarúgó-világbajnokság kapcsán megjegyezte, lenyűgözi a brazilok szenvedélye, és hozzátette, Brazília és a brazilok büszkék lehetnek arra, hogy ilyen emlékezetes tornának adnak otthont.

Dilma Rousseff, a dél-amerikai ország elnöke megköszönte a dicséretet, és aláhúzta, hétfőtől már kizárólag az olimpiára összpontosítanak.

A sportvezetők továbbá beszéltek arról, Rio 2016 mekkora esélyt jelent a brazil sportnak, különösen az infrastruktúra fejlesztésének köszönhetően.

A szervezők jövő héten az önkéntesek programját is meghirdetik, a tervek szerint 70 ezer brazil segédkezik majd annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen történjen majd a multisporteseményen.

Thomas Bach emellett meglátogatta az olimpiai falut is, amely jelenleg közel negyvenszázalékos készültségi szinten áll.