5próba Rióba – óévbúcsúztató a Margitszigeten

Megtartotta alakuló ülését a Mező Ferenc Sportbizottság

2021. 05. 18.
Megosztás


Dr. Bodnár András vezetésével, dr. Szabó Tünde és Kulcsár Krisztián részvételével megtartotta alakuló ülését május 17-én a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága. A testület tárgyalta az ügyrendet, illetve támogatásokról is döntött.

A Mező Ferenc Sportbizottság összetételéről a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége az elmúlt év októberében döntött. A testületben dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, olimpiai ezüstérmes úszó és dr. Nagy József jogász mellett helyet kapott hét egykori olimpiai bajnok sportoló: dr. Bodnár András vízilabdázó, Dunai Antal labdarúgó, Erdős Sándor vívó, Gergely István vízilabdázó, Mizsér Attila öttusázó, Nagy Tímea vívó és Vaskuti István kenus; a MOB elnöksége részéről együttműködő tag dr. Magyar Zoltán, Montreál és Moszkva tornászbajnoka, a Nemzet Sportolója.

A járványhelyzet javulásával ez alkalommal már személyes jelenléttel megtartott ülésen részt vett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián és Vékássy Bálint, a MOB főtitkára is. Miután a MOB első embere gratulált a bizottság tagjainak, és sikeres, eredményes munkát kívánt, Szabó Tünde is köszöntötte a jelenlévőket, majd örömét fejezte ki, hogy maga is személyesen részt vehet a bizottság munkájában.

Első napirenden a Mező Ferenc Sportbizottság ügyrendjének módosítása szerepelt, melyet a jelenlévők egyhangúlag támogattak, és elfogadásra javasoltak a MOB elnöksége számára. A második napirend keretében döntést hoztak a 2021. I. félévi rendszeres támogatások odaítéléséről. A döntés alapján összesen 61 fő részesül anyagi támogatásban. A kiosztásra kerülő hozzájárulások teljes összege 8.600.000. ft; kifizetésük ez alkalommal postai úton történik. A bizottság az ülés záró napirendjén egyszeri szociális támogatások kifizetéséről hozott határozatot. Ennek keretében 7 fő részére összességében 650.000. ft került odaítélésre. A testület tagjai megállapodtak abban, hogy felkutatják a rossz körülmények között élő egykori sikeres idős sportolókat.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)