Imre Géza megerősítette olimpiai kvótás helyét párbajtőrben

Imre Géza megerősítette olimpiai kvótás helyét párbajtőrben

2012. 04. 24.
Megosztás

Imre Géza esélyei javultak, Boczkó Gábor helyzete viszont nem vált könnyebbé az olimpiai kvótaszerzést illetően a tallinni férfi párbajtőr Világkupa-versenyen.

Imre Géza negyeddöntős volt szombaton, Boczkó Gábor a második fordulóban fejezte be szereplését.

Imre a viadal honlapja szerint a francia Jean-Michel Lucenayt 15-10-re, a brit Jonathan Willist 15-9-re, a svájci Max Heinzert pedig 15-11-re verve jutott el a negyeddöntőig, ahol 15-11-re kikapott a világbajnoki címvédő olasz Paolo Pizzótól.

Boczkó előbb legyőzte a kazah Ruszlan Kurbanovot 15-7-re, majd a legjobb 32 között 15-11-re kikapott a holland Arwin Kardolustól.

"Géza nem került előrébb a ranglistán, de ez nem jelenti azt, hogy nem nőtt az előnye az üldözőkkel szemben - igyekezett megvilágítani a jelenlegi helyzetet az MTI érdeklődésére Udvarhelyi Gábor keretedző.
- Ami Boceket illeti, neki bravúrra, valószínűleg éremszerzésre lesz szüksége az utolsó, párizsi versenyen. Vírusos betegséggel küszködik, pillanatnyilag nincs meg a vívásában az az átütőerő, ami egyébként. Reméljük, hogy két hét múlva már rendben lesz, és hozza a szükséges eredményt. Szerencse, hogy most a közvetlen ellenfelei sem vívtak eredményesen."

Boczkóhoz hasonlóan egy fordulót vett sikeresen Somfai Péter, aki 15-12-re nyert az amerikai Benjamin Bratton ellen, majd 14-13-ra alulmaradt a francia Erwan Fonsonnal szemben. Rédli András már az első mérkőzésén vereséget szenvedett a 64-es táblán, a francia Daniel Jerent-tól 15-10-re kapott ki.

Az észtországi Vk-fordulón vasárnap csapatversenyt rendeznek.

* * *

Gémesi Csanád és Nemcsik Zsolt hibátlanul teljesítette a selejtező kört

Tíz magyar vívó került fel a 64-es táblára a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n.

A budapesti versenyen – melynek asszói a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban és a mellette lévő Tornacsarnokban zajlanak szombaton és vasárnap – Szilágyi Áron kiemeltként – további 15 kardozóval együtt - az első napon nem vívott.

Hozzá csatlakozott a szombati selejtezőből, mindjárt a csoportkör után Nemcsik Zsolt és Gémes Csanád, majd a 128-as tábláról Lontay Balázs, Iliász Nikolász, Gémesi Bence, Nagy Zsolt, Szatmári András, Nagy Pál és Gáll Csaba.

Decsi Tamás számára csalódás a Hungaria kupa 2012

A 132 fős mezőnyben összesen 15 magyar volt, öten estek ki, köztük Decsi Tamás, aki évek óta a válogatott egyik alapembere. Ő a szombati utolsó asszójában az orosz Makszim Baloktól kapott ki 15:10-re.

Olimpiai érmesek, bajnokok, jó hangulatban beszélték meg az első nap eseményeit: Nemcsik Zsolt (háttal), Kovács tamás, Szabó Bence, Csongrádi László

A Mol-kupáért zajló GP vasárnap 9 órától a főtáblás küzdelmekkel folytatódik, a négyes döntő 15 órakor kezdődik.

(Forrás: MTI, fotók: Doba István)