Sportdiplomata-képzést indít a Széchenyi István Egyetem

Ismét sportdiplomáciai képzést indít a győri Széchenyi István Egyetem

2017. 01. 26.
Megosztás


Az előző féléves felvételi időszakban mutatott érdeklődésre való tekintettel a 2016 őszén – Magyarországon és egyedülálló módon egész Európában elsőként megvalósult Sportdiplomáciai szaktanácsadó szakirányú továbbképzést 2017 februárjában keresztfélévben, budapesti helyszínnel ismét meghirdeti a győri Széchenyi István Egyetem.

A felsőoktatási intézmény célja olyan szakemberek képzése, akik a sportszektor különböző szervezeteit képviselik hazai és nemzetközi szinten, és tevékenységükkel hozzájárulnak a sport diplomáciai szakterületének modernizálásához, a magyar sport hazai és nemzetközi képviseletének fejlesztéséhez.

A képzés két szemeszterből áll, a levelező tanrendnek megfelelően szombatonként folyik az oktatás. Az első félév lassan a végéhez közelít, mely során a kurzus résztvevői megismerkedhettek a diplomácia, a protokoll, a sport- és nemzetközi jog, valamint a sportmarketing és sportpolitika alapjaival, az adott témákban tapasztalt, elismert előadók segítségével.

A 2016 őszi-2017 tavaszi időszak oktatói közé tartozik többek közt Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB tagja, a Budapest 2024-es Olimpiai Védnöki Testület elnöke, kétszeres olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sportolója; dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, olimpiai ezüstérmes úszó; Fábián László, a MOB sportigazgatója, olimpiai bajnok öttusázó; dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, olimpiai ezüstérmes vívó; Máté Pál, a Sport1 televízió főszerkesztője, a MOB Média Bizottságának tagja; dr. Martonyi János jogtudós, diplomata, a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat nagykövete; dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, a Magyar Vizilabda Szövetség elnöke; az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke; továbbá a MOB támogatói közül a Telekom és az adidas képviselői: Bánhegyi Zsófia és Császári Attila.

A keresztféléves képzés kezdő időpontja előreláthatólag 2017. február 18-a, szombat. A szemeszterek időbeosztása illeszkedik az egyetemi tanévben megszokottakhoz.

További operatív információkról és a jelentkezés menetéről a Széchenyi István Egyetem Felnőttképzési Intézetének honlapján, az alábbi linken tájékozódhatnak.

Képzéssel kapcsolatos egyéb információk: [email protected] és +36 30 515-1982.

(Széchenyi István Egyetem)