Istvánfi Csaba is üdvözli a TF önállóságát

„Istvánfi Csaba a TF-történelem egyik legmeghatározóbb alakja volt"

2017. 04. 22.
Megosztás

A közelmúltban elhunyt dr. Istvánfi Csaba professzor, a Testnevelési Egyetem korábbi rektora, a MOB egykori tagja 1995-től egészen haláláig vezette a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületét (MTTOE). A szervezetnek dr. Bartha Csaba, a MOB főtitkára levélben fejezte ki részvétét.

„Sajnálattal értesültünk Professzor Úr haláláról! Őszinte részvétünket fejezzük ki a Magyar Olimpiai Bizottság nevében! Tanár Úr munkája sokkal több, mint azt itt pár mondatban méltassuk, az egész TF-történelem egyik legmeghatározóbb alakja, példakép volt és lesz mindig is sokunk számára. Személye és baráti kapcsolata velünk, a sportban dolgozó fiatal testnevelők számára mindig sokat jelentett, őszinte, biztató szavai az egész pályafutásunkat meghatározza. Nyugodjon békében! Segítő támogatásunkat ezúton felajánlom a magyar olimpiai mozgalom nevében!" - fogalmaz dr. Bartha Csaba, aki maga is diplomázott a Testnevelési Egyetemen.

Dr. Istvánfi Csaba tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének - 1988 és 2000 között - és közgyűlésének; 1998 és 2002 között a MOB „SYDNEY 2000" és az „ATHEN 2004” tehetségmenedzselési program vezetője, majd az Életút program igazgatója. Sportvezetőként részt vett több olimpián.

Korábban testnevelő, kosárlabdaedző. Hatvankilenctől a TF munkatársa külünböző beosztásokban. 1978 és '84 között rektorhelyettese, majd 1984-től '94-ig a TF rektora - az ő idején lett a TF teljes jogú egyetem -, a TFSE elnöke, az edzéselmélet és módszertan, valamint a mozgástanulás és mozgásszabályozás tantárgyak vezető tanára; a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetégének alelnöke volt. A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületét 1995 óta vezette. Számos sporttudományos publikációt jegyzett.

2006-ban a MOB Érdemérmet, 2010-ben a MOB Fair Play Életműdíját vehette át. Május 3-án lett volna 81 esztendős.

(MOB)