Japán "nagypapa" a Négysáncversenyen

Japán "nagypapa" a Négysáncversenyen

2013. 12. 24.
Megosztás

Korrekordot dönthet a japán Okabe Takanobu, aki 43 évesen vehet részt a síugrók rangos év végi viadalán, a hagyományos Négysáncversenyen.

A fiatal Simizu Reruhi helyén a veterán, immáron 43 éves (!) Okabe Takanobu került be a december végén kezdődő Négysáncversenyre utazó ázsiai csapatba. A Világkupában utoljára (Japánon kívül) 2010 márciusában szereplő Okabe mellett Kaszai Noriaki, Takeucsi Taku, Daiki Ito és Vatasze Juta lesz a japán csapat tagja még a két német és két osztrák helyszínből álló legendás, immáron 62. kiírásához érkező versenyen.

- Ha már a Négysáncverseny szóba került, akkor jó tudni, hogy az osztrákok is kihirdették a versenyre készülő keretüket. A hét tagú delegációban ott lehet a Titisee-Neustadtban hatalmasat bukó és agyrázkódást szenvedő Thomas Morgenstern is. A 27 éves síugró helyét egészen az oberstdorfi selejtező napjáig fenntartják neki, ha addig teljesen felépül, akkor indulni fog. Ellenkező esetben viszont Gregor Schlierenzauer, Stefan Kraft, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Diethart és Michael Hayböck mellé még keresnie kell valakit Alexander Pointner szövetségi kapitánynak.

(Forrás: hatharom.com)