Unokáink is látni fogják – épül a pekingi síugró pálya

Unokáink is látni fogják – épül a pekingi síugró pálya

2019. 08. 15.
Megosztás

A 2022-es pekingi téli játékokra épülő síugró helyszín lesz Kína egyik olimpiai öröksége, hiszen a komplexumot a későbbiekben is sportcélokra használják majd.

A China Internet Information Center internetes portál arról számolt be, hogy a Zhangjiakou pályának, melyet a Shougang Parkban kap helyet, ez év végéig kell helyzetjelentést kell adnia.

A síugró pálya 164 méter hosszú lesz, legmagasabb pontja 60 méter, a legszélesebb része pedig 34 méter.

A környező szállodákkal és egy kutatási és fejlesztési központtal együtt a terület összesen 117481m2, ebből 43364m2-en már beütemezték a felújítási munkálatokat, míg 74117m2-en még folyik az építkezés.

Mint állandó szerkezet, a síugrás helyszíne fontos öröksége lesz majd a 2022-es pekingi téli játékoknak.

Míg a komplexum síugró részét edzésekhez és versenyekhez használják majd, addig a területet nyári kikapcsolódásra, például zipline túrákra és nyári síelésre lehet majd igénybe venni.

Júniusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság koordinációs bizottságának elnöke, Juan Antonio Samaranch Jr. kijelentette, hogy elégedett a 2022. évi pekingi szervezéssel, miután egy háromnapos kínai látogatás során Zhangjiakouban és Yanqingban megtekintette az olimpiai helyszíneket.

Zhangjiakou majdnem 200 kilométerre, északnyugatra található Pekingtől, a 2022-es téli olimpián snowboardozást, freestyle síelést, sífutást, síugrást, az északi összetettet és biatlonversenyeket fogják itt megrendezni.

(Forrás: insidethegames.biz)