Joó Abigél április hónap sportolója!

Joó Abigél április hónap sportolója!

2012. 06. 14.
Megosztás

A SmartSport.hu szavazásán Joó Abigél lett április hónap legjobb hazai sportolója: a magyar cselgáncsozó aranyérmet nyert a cseljabinszki dzsúdó Európa-bajnokságon.

A SmartSport.hu hagyományteremtő jelleggel 2011-ben először rendezte meg az "Év sportolója" választást, mellyel a 2011-es év kimagasló teljesítményt nyújtó sportolói közül igyekeztünk Önökkel közösen megtalálni a legjobbat! A nagyszámú szavazótábor Gyurta Dániel mellett tette le a voksát.

2012 áprilisa is bővelkedett izgalmas nemzetközi sporteseményekben: női vízilabda-válogatottunk és a férfi kézilabda-válogatott is kiharcolta az olimpiai szereplés jogát, ahogy dzsúdósaink is remekeltek az Európa-bajnokságon. Április hónap sportolóját a három sportág egy-egy meghatározó egyénisége közül választhatták ki Kedves Olvasóink!
A befutó végül Joó Abigél lett: a nagyszerű dzsúdós aranyérmet nyert a cseljabinszki cselgáncs Európa-bajnokságon, ahol eldőlt, hogy vele együtt sportágának összesen hét magyar versenyzője képviselteti magát a londoni olimpián. Joó a női vízilabda-csapat kiválóságát, Antal Dórát, valamint a férfi kézilabda-válogatott rutinos kapusát, Fazekas Nándort előzte meg.

Joó Abigél:
szül. idő: 1990. augusztus 6.
sportág: dzsúdó
klubja: KSI

Áprilisban aranyérmet nyert a cseljabinszki cselgáncs Európa-bajnokságon, ahol eldőlt, hogy vele együtt összesen hét dzsúdósunk képviselteti magát Londonban.

Eddigi kiemelkedő eredményei:
- Európa-bajnok (2010, 2012)
- U23-as Európa-bajnok (2010, 2011)
- Junior Európa-bajnok (2008, 2009)

A válogatott keret tagjai előtt, a Tüzér utcai Judocsarnokban köszöntötte a SmartSport.hu Joó Abigélt. Az Európa-bajnok sportolót társai tapssal, honlapunk különdíjjal jutalmazta.

"- Köszönöm a díjat, nem mondom, meglepődtem - mondta Joó Abigél. - Minden elismerésnek nagyon örülök, hiszen nem jutalmaznak bennünket naponta. Örülök, hogy gondolt rám a sportszerető közönség. Gőzerővel készülök az olimpiára, most már csak Londonra figyelek."

Pánczél Gábor, Joó Agibél edzője azt mondta, versenyzője olimpiai felkészülése zavartalan.
"- Ilyenkor mindig az a jó hír, hogy nincs hír. Szépen készülünk, eszünk iszunk. Egy ilyen díj, pedig mindig öröm, a versenyzőnek, edzőnek egyaránt. Örülök, hogy figyelnek ránk, hogy észreveszik, hogy mennyit dolgozunk, Köszönjük!"

(fORRÁS: SMARTSPORT.HU)