Joó Abigél sérülten is olimpiai ötödik

Judo: párizsi szupertornán legjobbjaink!

2013. 02. 09.
Megosztás

Az esztendő első Grand Slam-tornája zajlik a francia fővárosban: a legrangosabb európai viadalon, a sportágban legendás párizsi versenyen nyolc judósunk is tatamira lép.

Nem véletlenül tartják ezt a tornát a legrangosabb európai viadalnak, sőt, mondhatjuk, hogy a mezőnye általában – hasonlóan a tokiói Kano-kupához – vetekszik a világbajnoksággal! A Tournoi de Paris résztvevői mindig zsúfolásig telt ház és értő közönség előtt adhatnak számot tudásukról.

Sokat elárul, hogy a mieink közül eddig csupán ketten állhattak a dobogó legfelső fokán, 2001-ben Kovács Antal, 2007-ben pedig Hadfi Dániel – mindketten dobogósok voltak a torna évében rendezett világbajnokságon is. Tavaly az olimpiai kvalifikációs időszak hajrájában került sor a párizsi tornára, amelyen a mieink közül csak Csernoviczki Éva jutott be a legjobb nyolc közé, az Ippon Judo Tatabánya kiválósága akkor ötödik lett.

A londoni hősök közül nevezett az idei párizsi tornára az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós, a Ceglédi VSE versenyzője ezúttal a 73 kilogrammosok között próbálkozik. A KSI SE „különítménye” most három fős lesz, a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél mellett tatamira lép két junior-világbajnoki érmes judós, Maros Barbara és Tóth Krisztián is. A Grand Slam-viadalon szerepelni fog a Leányvár-Egerági Üstökös SE két reménysége, Szabó Katinka és Franciska, a paksiak olimpiai indulója, Csoknyai László (aki éppen Párizsban érte el pályafutásának eddigi legszebb sikerét), illetve az U23-as Európa-bajnok Burján László is.

Ahogyan megszokhattuk, a mezőny telis tele lesz világklasszisokkal, a szervezők máris eladták a jegyek jelentős részét, nem hiába, óriási érdeklődés övezi a két hazai nagyágyú, Lucie Decosse és Teddy Riner szereplését.

Bővebben és a program: itt

(judoinfo.hu)