Judósaink folytatták az olimpiai kvalifikációs pontvadászatot, úszóérmek a budapesti világkupán

Judósaink folytatták az olimpiai kvalifikációs pontvadászatot, úszóérmek a budapesti világkupán

2018. 10. 08.
Megosztás


Több sportágban már javában tart a tokiói olimpiai kvalifikációs időszak, judósaink az elmúlt napokban Glasgow-ban gyarapították pontjaikat. És mindeközben két arannyal indítottak a magyar fiatalok Buenos Airesben az ifjúsági olimpián. Sikerek úszásban, kosárlabdázában. Hétvégi összefoglalónk következik.

Ifjúsági olimpia. Az úszó Milák Kristóf 400 méter gyorson, Rabb Krisztián kardívásban lett aranyérmes Buenos Airesben, a III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon.

Judo. Ohát Zalán, Kárpáti Emese, Krizsán Szabolcs és Mészáros Anett révén két ezüst- és egy bronzéremmel, továbbá egy ötödik helyezéssel zárta a magyar küldöttség a skóciai Glasgow-ban megrendezett European Open olimpiai kvalifikációs viadalt.

Úszás. Az elmúlt héten a budapesti Duna Arénában rendezték az úszók világkupa-állomását, melyen a magyarok újabb érmes helyezésekkel gyarapodtak. Az összetett pontversenyben Hosszú Katinka - aki ezúttal 4 aranyat és 3 bronzot gyűjtött - a 2., Verrasztó Dávid a 11. helyen áll. A következő felvonásnak Peking ad otthont.

Kosárlabda. Sporttörténelmi sikerként bronzérmet szerzett az U23-as 3x3-as férfi-kosárlabda-válogatott a kínai világbajnokságon. A Demeter Attila, Kántor Olivér, Keller Iván, Márton Ádám összetételű csapat a tornán végig kiválóan szerepelt és egészen az elődöntőig menetelt. A Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Benke Sára és Papp Klaudia négyes 7. lett.

Hegyikerékpár. Az Israel Epicen két női és két férfi páros állt rajthoz: Benkó Barbara és Anna Terpstra, Cseh Veronika és Schmidel Regina, Dina Márton és Valter Attila, Parti András és Palumby Zsombor összeállításban. Barbiék magabiztosan zártak az első helyen az összetettben. Roni és Regi is jól teljesítettek, összetettben a 7. helyen végeztek. Ezzel a női válogatott 240 UCI-pontot gyűjtött. A Parti Andris, Palumby Zsombor alkotta páros a viadal végére feljött az összetett 10. helyre, Dina Márton és Valter Attila a nagyon előkelő 3. helyen zárt az összetettben. Ezzel a férfi válogatott 250 UCI-pontot gyűjtött.

Tenisz. Fucsovics Márton bejutott a legjobb 32 közé a sanghaji keménypályás tenisztornán. A világranglistán 42. helyezett magyar játékos a bosnyák Damir Dzumhurt győzte le hétfőn két szettben, 1 óra 15 perc alatt. Marci három helyet javítva egy héttel ezelőtti pozícióján a 42. a férfi teniszezők legfrissebb rangsorában. Babos Tímea négy helyet javítva a 64., míg Stollár Fanny két pozíciót előrelépve a 129. a nők között.

(MOB-összeállítás, fotó: MOB/Czagány Balázs)