Juss el terveddel az olimpiai fővárosba!

Juss el terveddel az olimpiai fővárosba!

2019. 02. 18.
Megosztás


Felhívjuk minden tehetséges dizájner és kreatív elme figyelmét: akár Te is megtervezheted a 2020-as lausanne-i Ifjúsági Olimpiai Játékok érmeit. Elég jó vagy, hogy te győzedelmeskedj? Küldd el tervedet, hogy egy utazást nyerhess az olimpiai fővárosba, Lausanne-ba, a 2020. januárjában rendezendő ifjúsági játékokra!

A nevezés igazán egyszerű, csak menj a www.medal-design-competition.com oldalra, inspirálódj és küldd el eredeti tervedet. A verseny 2019. február 14-től 2019. április 8-ig tart.

A nyertes dizájnt, valamint a második és harmadik helyezettet a Young Change-Maker-ekből és a "fiatal riporter program" tagjaiból álló zsűri fogja kiválasztani. Ők azok, akik már korábbi olimpiai játékokon is részt vettek. A zsűrit erősíti még továbbá az olimpikon Danka Bartekova, a 2020-as lausanne-i játékok NOB Koordinációs Bizottságának elnöke; a freestyle sílegenda és a Lausanne 2020 projekt elnöke, Virginie Faivre; valamint a lausanne-i alkalmazott művészetek és kommunikáció egyetemének, az Eracomnak a dékánja, Viviane Morey – az ő diákjai tervezték meg a 2020-as Ifjúsági Olimpiai Játékok kabalafiguráját.

A nyertes dizájnt 2019. április végén választják ki, amely aztán az arany-, ezüst- és bronzérmeken fog díszelegni, melyeket a 2020. január 9–22. között zajló viadalon akasztanak majd a sportolók nyakába. Az érmek hátoldalát a 2020-as lausanne-i Ifjúsági Olimpiai Játékok szervezőbizottsága tervezi majd meg a pályázat nyertesének kihirdetése után, hogy az érmek kinézete egységes legyen.

Amellett, hogy a nyertes olimpiai történelmet ír, még Lausanne-ba is ellátogathat, hogy ő is élvezhesse a díjátadó ünnepséget és részese legyen annak, ahogy átadják az általa tervezett érmeket. A nyertes továbbá még a saját dizájnját felvonultató éremszettel is gazdagodni fog.

Mire vársz hát? Válj Te is az olimpiai történelem részesévé és küldd el az éremtervedet!

(NOB, fotó: olympic.org)