Balogh Gábor a Hídverő Olimpiai Baráti Kör vendége Tatán

„Karácsonyunk legszebb ajándéka már november 11-én megérkezett”

2017. 12. 24.
Megosztás

Az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor és Annamária, a felesége tökéletesen egyetért abban, hogy az ő karácsonyi ajándékuk, méghozzá a felülmúlhatatlanul legszebb, már november 11-én megérkezett, amikor Szófia, a kislányuk világra jött. Jó egészégben, húsz gramm híján 3 kilóval és 53 centiméteres „magassággal”.

„Azt szerettem volna, hogy mindig is az édesanyámra emlékeztessen, akit Zsófiának neveztek, a párom viszont azt javasolta, hogy legyen a keresztneve egy kicsit „modernebb”, ezért lett a kislányunk Szófia. Nem vagyunk már huszonévesek, nem is tervezünk Szófinak kistestvért, az örömünk viszont így is határtalan. Ez a kis teremtés egy igazi szerelemgyerek, akire a jövőben is nagyon büszkék szeretnénk lenni” – mondta a Szentestére készülő Balogh Gábor az SzPress Hírszolgálat munkatársának.

Az idén 41 esztendős Balogh számára egykor kitüntetést és bíztatást is jelenthetett, hogy nagy elődje, a három olimpiai aranyéremmel büszkélkedő Balczó András után „Balci” lett a beceneve. A felejthetetlen 1999-es budapesti világbajnokságon három aranyérem (egyéni, csapat és váltó) begyűjtésével parádézott, egy évvel később Sydneyben az olimpián viszont bosszantóan kis különbséggel lett második. Tavaly választották meg a Nemzeti Diák-hallgatói és Szabadidősport Szövetség elnökének, a sporttól tehát visszavonulása után sem szakadt el.

„Nem szeretnénk élsportolót nevelni Szófiból, annak viszont nagyon örülnénk, ha megkedvelné a rendszeres mozgást, és sportolni is szeretne. Ha aztán egy nap majd úgy dönt, hogy kikötne egyik vagy másik sportág mellett, nem fogunk az útjába állni” – folytatta „Balci”, akinek minden adottsága megvolt ahhoz, hogy sportága legjobbjai közé kerülhessen. A mérlegkészítésnél csak az olimpiai győzelmet hiányolhatta, mert a 2000-es csúcsszereplés után Athénban nem sokkal, Pekingben viszont alaposan elmaradt a dobogós ellenfeleitől.

„Ma este hármasban leszünk, és amíg csak el nem alszik, dédelgetni fogjuk a család új tagját. Szófi egy tünemény, jól eszik, nagyokat alszik, szépen fejlődik. Az ünnepi vacsorához a feleségem készíti majd el az „örök kedvencemet”, a finom húslevest, amihez én egy hasonlóan ízletes pulykasültet szeretnék hozzátenni, snidlinges krumplipürével. Csak elképzelni tudom, hogy milyen lesz majd akkor, amikor Szófi is az asztalhoz ülhet velünk, és a csacsogását is hallgathatjuk” – mondta befejezésül Balogh Gábor, aki elismerte, hogy nagy változáson kellett keresztülmennie, amíg „beérett” a családfői szerep betöltésére.

(SzPress Hírszolgálat/Szalay Péter, fotó: archív)