Kassai Viktor is futott az olimpiai lánggal!

Kassai Viktor is futott az olimpiai lánggal!

2012. 07. 15.
Megosztás

Hatalmas népünnepély fogadta Kassai Viktor fáklyafutását Dél-Angliában! A játékvezető Bournemouthban futott kicsivel több mint háromszáz métert az ötkarikás ereklyével.

Kassai Viktort nagy taps fogadta a tengerparti városban, amely már a közelgő olimpiai játékok lázában ég.

A dél-angliai Bournemouth belvárosában óriási tömeg gyűlt össze. Az olimpiai fáklyafutás az egész országot megmozgatta, nem csoda, hogy a helyiek (angolok, hinduk, afrikaiak, törökök, dél-koreaiak, lengyelek) a főút szélén felsorakoztak, hogy akár csak egy pillanatra találkozzanak vagy akár lefotózhassák a népszerű fáklyavivőket.

Hazánkat tizenöt sportember képviseli a szigetországban. A FIFA-játékvezető Kassai Viktor honfitársaink közül utolsóként futott a lánggal.

"Amikor gyerek voltam, én is tátott szájjal néztem az olimpiát, és most is nagyon várom, hogy elkezdődjenek a játékok Londonban, hiszen ez a sportélet legfontosabb eseménye - nyilatkozta a SmartSport.hu-nak a tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai Viktor. - Természetesen ott ülök majd a tévéképernyő előtt, hogy szurkolhassak a magyar versenyzőknek. Nagyon boldog vagyok, hogy szerepet vállalhattam az olimpiai fáklyafutásban, néhány száz métert futni a lánggal valóban csodálatos és megtisztelő érzés."

Nagyon sokan szurkoltak és tapsoltak az út szélén, Bournemouth lakosságának jelentős része ünnepi hangulatban kísérte végig az ötkarikás ereklye útját.

"Talán ez volt az a pillanat, amikor egész Anglia, sőt - a magyar futók révén - az otthoni sportbarátok is kezdik tényleg érezni, hogy közeleg a régóta várt olimpia" - tette hozzá Kassai Viktor, aki az SOS Gyermekfalu nagyköveteként szeretné képviselni a jó ügyet és reméli, ez sikerül is. Kassai igyekszik jó példával szolgálni az olimpia helyszínén.

(smartsport.hu - Bobák Róbert)