„Kati néni”, Kocsis Ferenc és Wichmann Tamás az idei Prima Primissima-jelölt

„Kati néni”, Kocsis Ferenc és Wichmann Tamás az idei Prima Primissima-jelölt

2017. 09. 13.
Megosztás


Idén tizenötödik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat. A Sport-kategória jelöltje Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó, mesteredző és Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus.

A jelöléseket szerdán tették nyilvánossá a primaprimissima.hu oldalon. Az OTP Bank által támogatott díjat ötödik éve széleskörű társadalmi elfogadottság, figyelem és elismerés övezi. Az idei, jubileumi díjátadót követően összesen 450 díjazottat számlál majd azoknak a kiemelkedően tehetséges művészeknek, újságíróknak, tudósoknak, sportolóknak és oktatóknak a száma, akik példát mutatnak. Munkájukkal, tevékenységükkel nap, mint nap bizonyítják, hogy elkötelezettséggel, kitartással odaadással hogyan formálható, hogyan tehető jobbá jelenünk és hogyan formálható közös jövőnk - írják.

A Sport-kategória jelöltje Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, olimpiai ezüstérmes kajakozó, számos olimpiai és világbajnok mestere; Kocsis Ferenc olimpiai bajnok, világ- és négyszeres Európa-bajnok birkózó, mesteredző, az olimpiai bajnok Majoros István és Farkas Péter edzője, továbbá Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, négyszeres világbajnoki ezüst- és ötszörös bronzérmes, valamint kétszeres olimpiai ezüstérmes, egyszeres bronzérmes, UNESCO Fair-play-díjas kenus.

A magyar sport eddigi Prima Primissima- és Prima-díjazottjait itt találja.

Csányi Sándor az MTI kérdésére elmondta, hogy az ünnepélyes díjátadót december 1-jén tartják, addig a közönség is kiválaszthatja saját díjazottját a harminc jelölt közül a honlapon.

(MOB, fotó: MTI/Bruzák Noémi)