Kedden a tollaslabdázók meneteltek tovább, egy 6. hellyel az úszók is bemutatkoztak Bakuban

Kedden a tollaslabdázók meneteltek tovább, egy 6. hellyel az úszók is bemutatkoztak Bakuban

2015. 06. 23.
Megosztás

Az Európa Játékok keddi versenynapján négy sportágban voltak érdekeltek a magyarok. A tollaslabdázók és az ökölvívók folytatták a szereplést, bemutatkoztak úszóink és vívóink. Úszásban 6. hely, ökölvívásban két negyeddöntős vereség a legjobb napi eredmény. A magyar delegáció vezetői találkoztak Patrick Hickeyvel, az Európai Olimpiai Bizottság elnökével.

Az Európa Játékok úszásban az ifjúsági korúaknak ad versenyzési lehetőséget. Leitner Zsófia (50m mell, 100m gyors), Sós Dániel és Tekauer Márk (50m pillangó), Rasovszky Kristóf (400m gyors), valamint Varga Dominik (100m hát) számára a délelőtti előfutamok jelentették a végállomást; Bokros Blanka és Bonecz Boglárka (200m pillangó), továbbá Matyasovszky Dalma (200m hát) viszont a szerdai fináléban folytathatja. Dicsérhető Szucsik Bence, (100m hát), Kutasi Máté és Miksa Richárd (200m mell) valamint Dobos Dorottya (200m hát), akik egyéni legjobbjukat úszva fejezték be a középdöntő futamukat, de ez is kevés volt a fináléba kerüléshez. Egyetlen döntőben voltunk érdekeltek: a 800m gyors jobbik futamában Juhász Janka pontszerző hatodik helyen végzett.

Vívásban a női párbajtőrözők mezőnye bombaerős volt. Indult Peking és London bajnoka, továbbá világ és Európa-bajnokokat is láthattunk a páston. Ennek fényében dicsérendő Kun Anna teljesítménye, aki egészen a legjobb 12-ig jutott, ahol a végül a dobogó második fokára felálló orosz Yana Zvereva búcsúztatta. A másik három magyar közül a 32-es táblán ért véget a küzdelem Bukoczki Bianka és Bohus Réka számára. Várnai Vivien nem tudott a selejtező csoportjából a főtáblára kerülni. Kardvívóink sem tudtak maradandót alkotni: Csaba Márton Bence a selejtezőkben, Ravasz Etele, Gémesi Bence és Singer Martin a 32-es táblán vérzett el.

Tollaslabdában hétfőn győzött Sárosi Laura és a Krausz, Sárosi vegyespáros. Kedden Krausz Gergely nyert, Sárosi vereséggel hagyta el a pályát. A szerdai forduló előtt mindenki egy-egy győzelemmel várja csoportjában a folytatást.

Fogynak ökölvívóink a negyeddöntőben. Nagy Bianka (60-64 kg) technikai KO-val, Varga Miklós (60 kg) pedig egyhangú pontozással vesztett, és így az ötödik helyet szerezte meg minkét magyar öklöző.

A nemzetek közötti éremtáblázaton - kedden este - továbbra is Oroszország, Azerbajdzsán és Németország jelenti a dobogót; Magyarország 8 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzéremmel a hetedik a rangsorban.

A szerdai programban bemutatkoznak strandlabdarúgóink a világranglista-vezető Oroszország ellen. Egyéniben befejezik csoportküzdelmüket a tollaslabdázók. Utolsó ökölvívó éremreménységünk, a londoni olimpiai ötödik helyezett, ifjúsági olimpiai bronzérmes Harcsa Zoltán is kötelek közé lép. Vívásban a férfi párbajtőrőzök és női tőrözők versengenek érmekért, valamint újabb úszószámokban rendeznek előfutamokat. Délután pedig két számban is biztosan lesz döntős magyar úszó.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)