150 keselyajna150 keselyajna0065 borito scaled

Késely Ajna az önelfogadásra buzdít

2021. 06. 11.
Megosztás

A háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna is csatlakozott a Szeretest #izmokvsidomok kampányához. A projekt Instagram-oldalán megfogalmazott hitvallás szerint a szépség a női energiák kivetülése, minden egyéb tényezőtől független; ennek jegyében buzdítanak elfogadásra. A tokiói olimpiára készülődő úszónő az oldalon közzétett üzenetben az alábbi levelet címezte a kezdeményezés követőinek:

A háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna is csatlakozott a Szeretest #izmokvsidomok kampányához. A projekt Instagram-oldalán megfogalmazott hitvallás szerint a szépség a női energiák kivetülése, minden egyéb tényezőtől független; ennek jegyében buzdítanak elfogadásra. A tokiói olimpiára készülődő úszónő az oldalon közzétett üzenetben az alábbi levelet címezte a kezdeményezés követőinek:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@szeretest által megosztott bejegyzés

“Sziasztok kedvesek!

Késely Ajna vagyok, 3x-os ifjúsági olimpiai bajnok és Európa-bajnok. 14 éve úszóként élem az életemet, szóval mondhatni, lassan már kétszer is körbeúsztam a drága Földünket. Nem mondom, hogy könnyű gyerekkorom volt, de annál tartalmasabb és élményekkel teli. Ugyanis 11-12 évesen elkezdtem járni a világot, több hétre távol az otthonomtól és a családtól, ami ilyen kicsiként eléggé meg tudott viselni, főleg, hogy nálam sokkal idősebbekkel utaztam, akik persze kedvesek voltak és a szárnyuk alá vettek engem. De ez sem könnyítette meg a helyzetemet. Már ennyi idősen úgy érzem, sokszor voltam a csúcson, és voltam nagyon mélyen is. Korán kellett megtapasztalnom a körülöttem lévő nyomást és elvárást. Hamar Egerszegi Krisztina utódjává váltam, sosem értettem miért, hiszen ahány ember, annyi féle karriertípus van a világon. 14 évesen már az olimpiai csapat legfiatalabb tagja voltam 2016-ban. Rengeteg impulzus ért akkor, együtt lenni három hétig példaképekkel és hatalmas nagy nevekkel. Felfoghatatlan élmény volt, s remélem ezt a sok tapasztalatot, amit anno szereztem, vagy az esetleg akkori hibáimat ki tudom használni a 2021-es olimpián, Tokióban.

Mivel leginkább az izmok vs idomok a fő témája ennek a projektnek, én is küzdöttem hasonló dolgokkal, mint az önelfogadás. Nőként nehéz volt kibékülnöm a nagy, széles hátammal, a vastag és izmos karommal. Nem mellesleg két külön belső munka sportolóként, vagy mint nő elfogadni önmagamat. Ugyanis a karanténidőszakunk alatt felszedtem plusz 10 kilót. Akkor realizáltam, hogy ha tükörbe nézek mint sportoló, kibékíthetetlen érzésem van saját magammal kapcsolatban, de mint nő rájöttem: végre van mit fogni a testemen és nőies alakom lett. De tudtam, ha sikeres szeretnék lenni az úszásban, ettől az alaktól meg kell szabaduljak. Ugyanúgy küzdenem kell tovább az étellel – hiszen én sajnos az a fajta vagyok, akinek 16 kilométeres edzések, kondizások mellett is figyelnem kell, mit eszek és mit viszek be a szervezetembe. Sokszor nézegettem magamat a tükörben, sokszor álltam mérlegre, akár minden étkezés után, sokszor mellőztem a kaját, vagy éppen falási rohamok törtek rám, amit követett egy erős bűntudat, kávét ittam étel helyett. Ezek számomra mind a maximalista énemhez kötődtek. Nem mondom, hogy mára kiirtottam minden ilyen rossz szokásomat az életemből, de igyekszem felhívni mindenki számára a figyelmet, hogy nem ebben fogja megtalálni a lelki nyugalmat és szépségét, ha a tökéletes testet próbálja reprodukálni az életében. Igaz a mondás, hogy a szépség belülről fakad. Hiszen a mosolyod és a magabiztosságod, ami hamarabb fog csillogást okozni mások és önmagad szemében, lelkében. A hasonló lelkek a hasonlókat vonzzák. Így ha valaki azt kiáltja, képtelen vagy, kevés vagy, gyenge személyiség vagy, jóra való sem vagy…. Csak tudd, vele soha sem lesz dolgod, mert nem a Te életed része. Az életed része mindig a saját boldogságod lesz, és csak arra kell rálelj. Te jogosult vagy a feltétel nélküli szeretetre. Soha ne feledd!!!”

(Forrás: Késely Ajna & Szeretest, Nyitókép: Magyarock/Nagy Weiner Attila)