Ajna képernyőkép

Késely Ajna: Fejben sokkal tudatosabb vagyok

2023. 10. 11.
Megosztás

Késely Ajna Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, junior világ- és Európa-bajnok, többszörös EYOF-aranyérmes válogatott úszónő. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának negyedik felvonásában az olimpiai „A” szintet áprilisban 400 m gyorson elérő olimpikont Szabó Szilárd kérdezi családról, spiritualitásról és természetesen a párizsi olimpiáról. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

A fejedben hol helyezkedik el most Párizs?

Most azt mondom, hogy ezzel kelek és ezzel fekszem. Leültünk az edzőmmel, Kovács Ottóval beszélni, hogy itt nem nagyon lesz pihenő, tehát 11 hónap kőkemény munka, ami nyilván hosszúnak tűnik, de nagyon-nagyon várom. Amit másképp csinálok az az, hogy fejben sokkal tudatosabb vagyok, hogy mit miért csinálok és azt szeretném 100%-osan kivitelezni.

Mennyire tanultad meg kezelni a hullámvölgyeket?

Elég sok hullámvölgy volt az életemben, valószínűleg még vár is rám. Úgy gondolom, hogy ezek kellenek, ezek fontosak mindenki életében. Azt tudom, ha én hullámvölgyben vagyok és azt túlvészelem, akkor biztos, hogy valamire tanít engem az élet, valamit muszáj adnia azután, hogy én abból kilábalok vagy amit megtapasztalok ebben az időszakban.

Ajna a videóban beszél még családjáról, gyermekkoráról, korábbi utánpótlássikereiről, motivációjáról.

A teljes beszélgetés az alábbi MOBcastban megtekinthető.