Olimpikonok a Mozgás Éjszakáján

„Készülünk arra, hogy Tokióban is legyen kvalifikált versenyzőnk tollaslabdában”

2017. 11. 07.
Megosztás


„Készülünk arra, hogy Tokióban is legyen kvalifikált versenyzőnk tollaslabdában” - jelentette ki Kulcsár Krisztián a sportág hétvégi nemzetközi országos bajnokságán, Budaörsön. Az eseményt a MOB elnöke mellett megtekintette Fábián László sportigazgató is. Az immár második alkalommal international challenge minősítésű versenyen 39 ország 236 versenyzője vett részt.

A több mint ötmillió forint összdíjazású nemzetközi versenyen dán, török és orosz elsőség született a különböző kategóriákban. A magyar játékosok közül Krausz Gergely szerepelt a legjobban, a thaiföldi Samatcha Tovannakasame oldalán elődöntőig jutott a vasárnap zárult 42. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokság férfi páros versenyében. A riói olimpikon Sárosi Laura a tavalyi ötkarikás játékok óta először versenyzett Magyarországon, és a nyitókörben az első kiemelt Linda Zetchirivel találkozott, kétszettes sikerével a bolgár lépett a legjobb 16 közé.

„Nagy az előrelépés a játék színvonalában a magyar éljátékosoknál, közelítünk az európai középmezőny tetejéhez, ez rendkívül bíztató a jövőt tekintve" - értékelt Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek. Hozzátette, Krauszék duójának nagy fegyvertény volt, hogy két párost is legyőztek a sportág európai nagyhatalmának számító dánok közül.

„Természetes, ha egy olimpiai sportágban nemzetközi versenyt rendezünk, a Magyar Olimpiai Bizottság képviselteti magát” - jegyezte meg Kulcsár Krisztián a Tollaslabda-magazin riporterének. A MOB-elnök arról beszélt, a MOB készül arra, hogy Tokióban is legyen kvalifikált magyar versenyzőnk tollaslabdában.

Fábián László azt mondta, a tollaslabdázás az egyik legdinamikusabban fejlődő, izgalmas sportág. „A Magyar Tollaslabda Szövetség hatalmas nagy fejlődésen ment át az elmúlt négy-öt évben, a sportág jól gazdálkodik az erőforrásaival, Csorba József elnök vezetésével az elnökség, a szövetség jól látja át az egész területet. A MOB igen bizakodó az elkövetkezendő évekre vonatkozóan is” - fejtette ki a sportigazgató.

Az esemény képes összefoglalóját az M4 Sporton november 11-től láthatják a Tollaslabda-magazinban. A műsorban nyilatkozik Kulcsár Krisztián és Fábián László is.

(MOB)