Két úszó vb egy csapásra...

Két úszó vb egy csapásra...

2013. 05. 25.
Megosztás

Budapest kész a 2017. évi Junior Úszó Világbajnokság megrendezésére is, amennyiben július 19-én Barcelonában elnyeri a 2021. évi felnőtt Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Műúszó-, Nyílt vízi úszó- és Sziklaugró VB rendezésének jogát – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, ahol fogadta dr. Julio C. Maglionét, a FINA elnökét Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatójának és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnökének társaságában.

A jelentős sportdiplomáciai tárgyaláson rész vett dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kijelölt kormánybiztos.

A kötetlen hangulatú beszélgetésen megerősítést kapott, hogy kellő időben elkészül az új uszoda-komplexum, amely otthont adhat mindkét világbajnokságnak. A miniszterelnök hangsúlyozta: az a cél, hogy a magyar főváros egyik központja legyen a nemzetközi úszó,- vízilabda életnek – amelyre a FINA első embere garanciát adott.

Mint ismeretes, az idei barcelonai vb nyitónapján határoz a FINA a majdani világbajnokságok rendezési jogáról, amelyre Magyarország mellett a Koreai Köztársaság (Gwanju), az Egyesült Arab Emirátusok (Abu Dhabi), és Azerbajdzsán (Baku) pályázik.

(Forrás: úszó szövetség)