Újabb NOB-látogatás Rióban

Kevesebb mint 800 nap van a riói olimpiáig

2014. 05. 30.
Megosztás

A riói rendezést az utóbbi időben számos kritika érte, több esetben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetése is bírálatot fogalmazott meg. Rengeteg panasz érte a víztisztaságot, de problémák merültek fel a határidők és a költségkeretek betartásával kapcsolatban is.

Mindezek ellenére a riói olimpia szervezőbizottsága megígérte, hogy a rengeteg teendő ellenére időben el fognak készülni. A NOB és az előző, londoni olimpia szervezői is támogatását és segítségüket fejezték ki a különböző szakértők kinevezésével, akikkel próbálják felgyorsítani az előkészületeket.

A legutóbbi hírek a riói laboratóriummal kapcsolatban merültek fel. A riói labor a Barcelona és Chelsea korábbi labdarúgója, Deco ellen doppingvádat emelt, de miután a Nemzetközi Sport Döntőbíróság (CAS) is kivizsgálta az esetet, kiderült, hogy Rióban rosszul kezelték a mintákat, így hamis vádat emeltek a játékossal szemben. A brazil bajnokságban játszó focista egyéves eltiltást kapott a vádak miatt korábban, de a FIFA visszavonta azt.

A labor súlyos hibái miatt egy új doppingellenes laboratóriumot kell létrehozni Rio de Janeiróban, amit még a 2016-os olimpiáig el kell tudni fogadtatniuk hivatalosan is.

A sok feladat ellenére elszántak a brazilok és a lehető leghamarabb próbálják teljesíteni a kötelezettségeiket.

(insidethegames.biz - MOB)